luni, 23 aprilie 2007

5 minute

Pentru toţi talibanii lui Băsescu, mai scutiţi-mă!

IMAGINAŢI-VĂ CUM AR FI FOST DACĂ PREŞEDINTE ERA ILIESCU/NĂSTASE ŞI REFUZA SĂ-ŞI DEA DEMISIA, AŞA CUM A PROMIS, FIIND ÎN SUSPENDAREA MANDATULUI!
Nu erau ei cei mai naşpa/neserioşi/mincinoşi dintre corupţi?

Răspundeţi la cele de mai sus şi puneţi-vă măcar un mic semn de întrebare. Poate că şi Băsescu e om, şi da!, poate că a greşit şi el cu flota, cu casa din Mihăileanu, cu fie-sa plătită de Luxten, poate că îi este frică de ce-i pot face motanul Felix şi şleahta lui Geoană şi poate că ne hrănim prea mult din mituri! Pentru că Băsescu asta întruchipează: un mit ambalat frumos în marketing politic. Din categoria: eternul salvator al naţiei, biciul lui Dumnezeu, Ana lui Manole.

Gândirea mitică are rostul ei în alte momente. Cele care te pun în faţa unui act de creaţie intelectuală. Literatura, filmul, teatrul sunt componente de-asemenea importante ale unei vieţi echilibrate şi ponderate. Astea sunt domeniile în care miturile se manifestă plenar şi legitim. Adoptarea lor în sfera extra-intelectuală e doar o impostură ieftină.

Eu refuz să clasific actele politice ale oricărui politician după criterii împrumutate din sfere nelegitime. Pentru mine, în politică, singurul lucru care contează e pragmatica. Nu a discursului ci a gândirii şi a actelor.

PS. În cele 2 minute din 5, câte au mai rămas după citirea acestui post, aţi putea să şi comentaţi ce am scris eu mai sus :)

2 comentarii:

Anonim spunea...

in afara de basescu 5 minute mai exista si "omul 5 minute" care este si mai periculos! omul 5 minute

Bogdan spunea...

Am citit cele spuse de tine.
mulţi dintre cei care cică ne reprezintă în Parlament cu cinste, sunt exponenţi de seamă ai acestei categorii.

vreau să dea Domnul să apuc ziua în care măcar unul să facă sau să realizeze ceva cu adevărat pro-România. atunci voi putea spune:

da domnule, "experienţa băsescu 5 minute" a ajutat şi ea la ceva.

Trimiteți un comentariu