vineri, 4 mai 2007

Atitudine BULAN!

Preşedinte suspendat. Toată lumea face strategii.

PD&PLD sunt singuri împotriva tuturor. Împotriva PNL, PSD, PC, UDMR (aşanumitul patrulater negru). Astea sunt partidele care au apucat să pună mâna pe mălaiul parlamentului. Campania pentru ele a început de ceva vreme.

PSD-ul merge pe strategii prea complicate. Pentru că trebuie să se delimiteze clar de PNL . De exemplu faza cu furnicuţele. Subit PSD s-a pus pe treabă. Are mascote, bloguri, mesaje.

Boc şi ai lui se fixează pe mesaje negative monosilabice: "Vrei să NU vorbesc..." sau "Votaţi NU la referendum" pentru a induce clar faptul că simpatizanţii lui Băsescu trebuie să voteze NU la referendum. La alegerile din 2004 tot pe mesaje monosilabice au mers. Doar că erau monosilabice pozitive: "Votaţi DA!" sau "Alianţa DA". Pentru ca votanţii să ştie să pună ştampila pe DA.

Ăia (poatePNL?) care au dat spre print machetele cu "Votaţi DA", ăia au cea mai mare marjă de câştig din toată afacerea cu mesajele politice monosilabice. Îi încurcă şi mai mult pe susţinătorii lui Băsescu. Din aceste mesaje se naşte un confict de identitate. Probabil că mulţi dintre votanţi, sub impulsul memoriei vor vota DA la referendum, convinşi că votează pentru menţinerea lui Băsescu la Cotroceni şi că trebuie să spună DA. Poate că mesajele de genul celor de mai jos erau şi mai devastatoare dacă mesajul de pe print era simplu: "Votaţi DA", fără textele conexe.

{ later edit: cât de confuz ar fi fost un mesaj : "Te-ai săturat? Votează DA" ?}

Mai sunt partidele care încă visează la mălaiul din parlament. PNŢCD spre exemplu. Şi omul antrenat pentru spectacol - Miluţ. El a clocit o strategie trăznet. Una bombă.
Declaraţii de aseară , Ultima oră:

"PNŢCD a decis să boicoteze refendumul". Dic ăla!
"PNŢCD va face conferinţe, va împărţi fluturaşe şi va face mitinguri pentru a convinge populaţia să nu meargă la vot."
Păi ce atitudine e asta, bulan? Din partea unui lider de partid care nu mai prinde Parlamentul de vreo opt ani. Tocmai el care are nevoie de voturi, trimite electorii la casele lor, că nu e războiul lor.

Păi dacă nu e al meu, al cui naiba e? Preşedintele României e doar al celor care l-au votat? Sau nu va fi al celor care nu l-au votat? Sau e al celor care nu l-au suspendat? Dacă şi PSD a găsit mesaje şi idei de schimbat în campania asta, Miluţ sau mai junele Pavelescu puteau să scornească ceva mesaj politic mai apropriat situaţiei. Dacă nu situaţiei României, atunci situaţiei partidului pe care îl conduc.

Până atunci, anti-campania şi anti-guvernarea conduc România nestânjenite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu