joi, 31 mai 2007

Dragă Stolo, bagă moţiunea!

"Orice premier responsabil şi-ar fi dat demisia în urma referendumului." - Cristi Boureanu, PLD, Ultima oră
"
Creşterea în sondaje a partidului nostru se datorează performaţelor miniştrilor PD din perioada guvernării." - Sulfina Barbu, PD, Ultima oră

Două partide-trompetă prezidenţiale. Unul putenic, PD care a ajuns chiar la peste 40% în unele sondaje. Unul în creştere, care la doar câteva luni după oficializare trece pragul electoral pentru care Voiculescu se prostituează de două mandate. Ambele partide sunt puternic susţinute şi propulsate de priza la public şi discursul revanşard al lui Băsescu. De ce performanţe notabile vă aduceţi aminte din partea vreunui ministru PD? Poate singurul care a performat ceva a fost Blaga. Restul e tăcere, vorba lui Nae.

Atât, partidul lui "măi Boc, te pup" cât şi partidul lui "dragă Stolo" sunt trase de produsul Băsescu. Două partide care, oricât s-ar strădui marinarul, nu vor pupa în veci aceeaşi stemă. Sunt prea mari orgoliile. Şi de o parte şi de alta. Dacă era altfel treceau de mult demisionarii din PNL, actualmente la PLD, direct în PD. Dar ce, "dragă Stolo" nu avea şi el nevoie/nu merita o preşedinţie de partid?

"Băsescu a făcut un apel la clasa politică prin discursul său din Parlament de astăzi". OK. Dacă toţi ceilalţi sunt surzi, voi PD şi PLD, două partide pe val cu un ascuţit simţ al auzului faţă de vorbele lui Băsescu, de ce nu aveţi ouă să băgaţi voi o moţiune de cenzură? Să ne întoarcem cu totul la popor. Faceţi voi un efort sisific şi daţi drumul la vocile asuprite ale "agendei cetăţeanului". Sacrificaţi-vă din timpul vostru preţios şi daţi cu subsemnatul pentru o moţiune. Şi Băse, care e băiat bun, vă trimite la popor.

Dar asta ar însemna pierderea fotoliului călduţ în care se moţăie plăcut pe timpul şedinţelor. Asta înseamnă pierderea privilegiilor pentru propria persoană, şoferul personal, imunitatea, abţibildurile cu trecere liberă de pe gipanu' lu' ăla micu', şoferul nevestei, suita de consilieri parlamentari, benzina gratis, deplasările moca şi belirea briciului prin hotelul Parlamentului.

Dacă doar astea le pierdeţi, nişte mărunţişuri, şi doar temporar, atunci nu merită, poporul, atâta mic sacrificiu? Nu merită prealăudata inteligenţă şi legitimitate a poporului atâta lucru mărunt?

Atunci mai scutiţi-mă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu