joi, 17 mai 2007

Jurnaliste, jurnalisti, bloggeri si bloggerite

Într-o bună zi, Internetul a făcut un pui. El s-a numit blog şi totul s-a schimbat.

La început au fost masculii analişti sportivi: vezi blogsport şi suita de analişti cu zone verzi pe creier. Ca din greşeală a apărut şi o tanti pe acolo, Luminiţa Paul, care scria despre tenis. A crezut că dacă scrie despre un sport mai puţin violent, scapă de înjurături. Greşit. Până la urmă a plecat dezamăgită din blogging şi înjurată copios.

Apoi au fost masculii jurnaliştii/editorialiştii/analiştii care şi-au făcut bloguri. Host pe site-ul ziarului/subdomeniu. Brand peste brand. Cei mai mulţi dintre ei sunt bărbaţi. Blog Gsp: o femeie. Blog Evz: niciuna. Blog Cotidianul: nicio femeie.

Într-o bună zi, Internetul a făcut un pui. El s-a numit blog şi totul s-a schimbat. Zeci de ani de luptă pentru egalitatea în drepturi dintre femei şi bărbaţi s-au dus pe apa click-ului. Prin asta înseamnă că blogul a aruncat internetul românesc cu câteva decenii în urmă. Rău, foarte rău!

Revirimentul feminismului se produce totuşi zilele astea. Multe jurnaliste/prezentatoare de ştiri (a propos, dacă prezinţi ştirile la antena 1/3, se cheamă că eşti jurnalist?) şi-au făcut blog. Şi unele scriu chiar bine. Şi bine că scriu. Să contrabalanseze raportul ăsta misogin de 10 la 1 dintre bloggeri şi bloggeriţe! Este un playground pentru toţi. Iar băieţeii şi fetiţele se joacă mai bine împreună, NU?

Cu toate "jurnalistele" care şi-au tras blog, eu mai am un singur dor. Nu e completă blogosfera (ce nume naşpa!) fără Mircea Badea şi Simona Pătruleasa. Sunteţi de acord, nu? Poate face Pătruleasa un Vlog şi devine mai faimoasă decât lonelygirl15.

Sau ce, credeţi că Pătruleasa nu poate scoate pe blog o cugetare, măcar la fel de profundă precum asta:

Fetele si-au pus ceasuri pe blog! Eu nu sunt in stare nici macar sa inteleg cine e HTML si ce vrea de la mine! Ajutoooooor!
sau ca asta:

Si daca tot am intrat in rindul lumii bune, atunci mergea si un blog. Culoarea se potriveste cu adidasii mei noi.
Some deep shit, ha?

Dar e OK. Suntem totuşi la începuturi, răutăcioşilor!

{later edit: puterea blogurilor-4milarde USD pierdute de Apple în 6 minute!!!}

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu