miercuri, 23 mai 2007

The power

Aseară, după mult timp, am avut răbdarea să mă uit şi la "100%" şi la "Ultima oră". La Turcescu a fost invitat CTP. La Gheorghe a fost Boc, Buşcu şi Nahoi. În ambele emisiuni s-a discutat, evident, despre reacţia Clubului Român de Presă în privinţa cazului "Ţiganca".

În ambele emisiuni în discuţia dintre moderatori şi invitaţi s-au pomenit de câteva ori blogurile. "Pe toate blogurile se vorbeşte despre..." sau "Toate blogurile aruncă cu vorbe urâte la adresa..."- CTP şi Gheorghe au avut trimiteri înspre bloguri şi despre reacţiile oamenilor de pe online cu privire la acelaşi subiect "Păsărica".

În alte cazuri (e drept că acum ceva timp) din câte îmi aduc eu aminte, cel puţin în cazul CTP, atunci când el avea nevoie de exemple din afara TV-ului sau a presei de orice gen, el se folosea în argumentaţie de opiniile societăţii civile (bune sau rele) . Cel puţin în cazul "Găozarul" aşa s-a întâmplat. Unde este acum societatea civilă?

Fenomenul bloggingului prinde tot mai multe rădăcini. Cu părţile lor bune sau rele, opiniile exprimate pe diverse bloguri, încep să-şi facă loc în discuţia dintre diversele medii. TV-ul este probabil ultima redută.

Ca amuzament: guvernul chinez a dat înapoi din demersul de a obliga bloggerii să folosească numele lor real la înregistrarea unui blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu