vineri, 8 iunie 2007

Salvati planeta! Idee de afacere

Înţeleg pe zi ce trece că pericolul încălzirii globale este unul iminent. Planeta suferă enorm iar schimbările climatice care altă dată se întâmplau în zeci sau sute de ani, acum se petrec în 5. Dar oamenii au început să conştientizeze asta şi poate, cu voinţa celor mari, vom putea să ne salvăm.

Ultima găselniţă pentru a combate efectele poluării şi creşterea nivelului de CO2 din atmosferă este popularea oceanelor cu anumite alge marine care să absoarbă dioxidul de oxigen şi să-l transforme prin fotosinteză în oxigen. Toată treaba se face prin deversarea de pulbere de fier în apele oceanelor. Pulberea de fier este un mediu propice pentru dezvoltarea algelor devoratoare de CO2. În teorie, dacă arunci suficient fier în ocean, acesta devine un transformator de CO2 în O2. Algele, odată descompuse, se scufundă pe fundul oceanului şi duc cu ele CO2-ul. Afacerea merge înfloritor în SUA (ţară care, totuşi, nu a semnat protocolul de la Kioto), dar mai ales în Japonia şi Canada unde poluatorii care depăşesc limita legală de emisii de CO2 plătesc entrepreneurii pentru popularea apelor cu alge marine.

Se poate întâmpla şi ca algele să revină la suprafaţă şi atunci e cam naşpa. Totul este ca cercetătorii să controleze adâncimea la care algele se vor stabiliza.

Are careva vreo 50 milioane de euro de împrumutat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu