joi, 21 iunie 2007

Se tot intampla in Romania

Din categoria stupid-cretin-alte apelative de genu, astazi trei episoade cel putin interesante:

1. Ieri, Dan Voiculescu s-a trezit vorbind de unguri. Nu au disparut bine bancile si cosurile de gunoi tricolore din Cluj-Napoca, ca se muta centrul de interes la Mures. Liderul miorlaitor al Partidului Conservator (a carui decizie de politie politica inca o astept) a zis ieri una cum nu se putea mai tare: ungurii din Romania care nu stiu romaneste trebuie sa piarda cetatenia romana si sa se care la Ungaria. Brava domnu'! Exceptional gandit, in conditiile in care tarisoara noastra este membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Bine, acuma, la noi se poate trece cu vederea, da tot cretin ramai in conditiile in care vrei sa si faci o lege pe chestia asta, si o si spui intr-o localitate cu populatie maghiara de pste 30%. Zicea cineva ieri, nu mai stiu cine, ca e o parere absolut corecta si ca merita luata in seama, urmatorul pas dupa aceasta fiind retragerea cetateniei romane persoanelor, cetateni romani, care fac greseli gramaticale. Stupiditatea acestei idei dispare cumva intr-o explicatie cam trasa de par: ideea asta cu ungurii care asupresc romanii in teritorii romanesti in care sunt majoritari a fost uitata de scena politica, iar reactualizarea ei poate mai aduce niscaiva voturi. Nu pot sa inteleg altfel cum i-o fi trecut prin cap o asemenea cretinitate miorlaului.

2. Deputata PRM Lia Olguta Vasilescu a lansat ieri pe piata o idee tot atat de cretina ca si cea de mai sus: legiferarea bataii. Adica nu a bataii sora cu moartea, ci a bataii moderate, asa, data cu palmuta. Despre ce e vorba? S-a sesizat domnita ca violenta e prea mare in scoli si ca pe elevi ii potolesti cel mai ok cu o palma peste fund. Sunt tare curioasa ce parere ar avea o eleva de 16 ani, cand domnu' profesor de ... ce-o fi el, i-ar administra o palma peste fund pentru ca o fi facut ceva ..orice. sau un vlajgan de 19 ani, cand o profa de 60 l-ar atinge peste fund in incercarea de ai potoli iesirile. Nu zic ca copiii din ziua de azi nu sunt lipsiti de bun simt si educatie...poate. Dar de aici si pana la a da o lege care sa-ti permita sa dai tu in copilu altuia....

Astea doua aliniate de mai sus au in comun incercarea unora de a-si face capital politic prin incalcarea flagranta a Constitutiei Romaniei si a Drepturilor Fundamentale ale Omului. La noi politica s-a transformat in ultimul timp intr-un spectacol jenant, lipsit de subsatanta, in care nu iesi bine numa daca spui cretinitati, arunci cu mizerii, uneori in proprii colegi. Astept cu interes ca zilele urmatoare sa se ceara legalizarea spagii si a hotiei, ridicarea la rang de dreptate a genocidului si exterminarii. Bafta Romania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu