marți, 12 iunie 2007

Un dolar slab, mai putini bani pentru bloggeri

Aşa se plâng bloggerii din alte ţări, altele decât USA.

Ideea este următoarea: pentru un blogger din Canada, spre exemplu, unde dolarul canadian o duce la fel de bine ca acum un an, dar care este plătit în dolari americani (dolar american care este în scădere la cotaţiile internaţionale) situaţia plăţilor pentru acelaşi volum de muncă se înrăutăţeşte. Adică el munceşte la fel de mult ca acum un an, însă în termeni de comparaţie a puterii de cumpărare este plătit mai prost. Deci declinul dolarului american nu afectează doar industria şi economia producătoare. Iată mărturia unui blogger din Canada:

I am Canadian, and our dollar is doing better and better against the U.S. dollar, and before I got my current job, I would have been happy to see our economy doing so well, but with my pay being in American dollars, the conversion to my local currency is creating a situation where I am getting less pay for the same amount of work.
Pe mine, sincer, nu mă doare deloc dacă dolarul scade sau creşte. Adsense-ul nostru e aşa cum e, mai mult decorativ. Oricum, la traficul pe care îl avem (îţi vei da seama, dacă chiar vrei să afli, că avem un public foarte select şi exclusivist, de doar câteva zeci pe zi! :)), nu putem cere mai mult nici din Adsense, nici din altceva.

Dar sunt oare bloggeri în România care se găsesc în aceeaşi situaţie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu