luni, 16 iulie 2007

Ecologistii

In saptamana abia incheiata, Partidul Ecologist Roman s-a reunit pentru al enspelea Congres National, la care se zvonea ca se pune la cale indepartarea de la conducere a fostului PSD-ist Petre Lificiu. Intalnirea a fost savuroasa si la fel ca acum un an si jumatate, cand Lificiu a fost adus la conducere, s-a lasat cu injuraturi si amenintari, ca la usa cortului. "Distinsii" reprezentanti ai partidului, auto-proclamat de centru, au facut din nou un circ, acuzandu-l pe presedinte ca a dus partidul de la 1,4% in preferintele electoratului, la un 0,4% echivalent cu disparitia de pe scena politica a acestuia.

De ce este atat de ridicat interesul pentru un partid atat de mic? Andronic scria ca Vantu urmareste sa il treaca sub influenta sa si ca si-l doreste pe Cozmin Gusa ca si presedinte al formatiunii. Gigi Becali ii vrea si el pe ecologisti, in mod special datorita grupului parlamentar din Parlamentul European, in care verzii au o reprezentare respectabila. Pana si Florrriiiinn Caaaliineeesccuuu viza anul trecut postul de lider al ecologistilor romani!!!

E clar, verzii sunt doriti pentru influenta lor la Bruxelles. Afilierea la un grup parlamentar european a fost un deziderat al tuturor formatiunilor politice din Romania. Cu toate ca aderarea Romaniei si Bulgariei a dus la creearea unui pol de extrema dreapta in PE, Becali nu doreste sa imparta aceleasi tacamuri cu Vadim Tudor, in cazul in care va continua demersul de preluare a ecologistilor.

In sprijinul fuziunii/colaborarii cu alte partide se inscrie si noua doctrina a partidului, de centru. Aceasta miscare ar fi justificat o eventuala colaborare cu PNL, contacte au fost - Tariceanu s-a impotrivit, sau o colaborare cu PSD, mult mai logica din perpectiva apartenetei ideologice a partidelor verzi.

Partidul se afla in cautarea unui lider-tractor, care sa mai spele imaginea lasata pe parcursul ultimilor ani de personajele care s-au perindat prin conducerea formatiunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu