luni, 22 octombrie 2007

Ignoranta ignorantilor

Desi suna extrem de stereotip incep a va impunge cu ghimpele curiozitatii...da de va doare putin....deci:
STIATI CA?

1. America, taramul la care jinduiesc sa ajung cat de curand, nu isi poarta numele dupa Amerigo Vespucci? Oricare ar fi etimologia denumirii...poate de la Richard Ameryk sau de la nu stiu ce pronuntie vikinga de pe vremea lui Eric cel rosu....totul se mai poate discuta..Dar sa se afirme in continuare ca denumirea a provenit de la Nea Amerigo....e grosolan de neadevarat. Cel mai simplu argument: orice teritoriu nou primea denumirea cel mult dupa numele unei personalitati, nu dupa prenume. Va dati seama ca America, in logica de pana acum ar fi trebuit sa primeasca denumirea de Vespucci Land?????
2. Cel mai mare pericol letal pentru om nu sunt: cancerul, sida, tutunul, razboaiele, vulcanii etc. NU! Cel mai mare criminal din toate timpurile este.....(ta na na naaaa..)..TZANTZARUL (evident femela, ca cica masculul e vegetarian, musca plante). Tzantzarii purtatori de tot felul de boli sunt responsabili pentru killarirea a peste 45 miliarde de umanoizi.
3. Si daca tot suntem la capitolul morbiditate..hai sa o ducem pana la capat. Ce este de trei ori mai periculos ca razboiul pentru sanatatea si viata noastra?...Nu e bautura, drogul sau tutunul. ESTE MUNCA. Accidentele de munca si bolile profesionale ucid in jur de 2 milioane de oameni anual. Cele mai periculoase joburi sunt: in agricultura, minerit si constructii. Partea buna vine acum: conform Biroului National de Statistica din SUA, 5915 oameni au decedat la locul de munca numit birou din cauza atacurilor de cord create de stres si tensiunea de lucru.
Va spun aceste fapte in timp ce inchid calculatorul si o tai la o partida de pescuit:)))

Sa traim sanatosi!!!

PS: Puneti mana pe carte si mai cititi ignorantilor (Cartea Ignorantei - mic tratat pentru cei care stiu ca ..nu stiu, John Lloyd & John Mitchinson, Ed. Nemira)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu