sâmbătă, 26 ianuarie 2008

Ce straniu

Nu va suna ciudat de asemănător?

Asta:
Si atunci, baietii astia au spus: „Ba, daca voi nu vreti sa va uitati si la sertarele alea cu bani, foarte bine. Ca noi oricum v-o tragem acolo in Romania, ca v-am trimis Carrefour, Metro, eu stiu ce, va vindem bunuri de larg consum, v-am trimis bancile noastre si va indatorati acolo si deveniti pana la urma sclavii nostri pe o perioada lunga de timp. Ca trebuie sa platiti la fel ca americanii, care sunt foarte liberi, dar sunt de fapt sclavii bancilor, platesc toata viata si de asta nu au curaj sa-si injure sefii, pentru ca daca ii dau afara de la serviciu, raman cu creditul in mana si trebuie sa se sinucida, ca nu mai au ce sa faca, ca daca au luat o nota proasta ca si-au injurat seful nu ii angajeaza nimeni in alta parte".
Şi asta:
Băncile trebuie şi ele să trăiască, nu? Şi dacă băieţii deştepţi dau tunuri, cineva trebuie să achite nota de plată. România e plină de pitici anonimi. Mâinile sus cine ştie oameni care au credite măricele (apartamente, case). 2…4…20 din ăştia care aţi comentat la subiectul anterior. Bun. Cum sunt oamenii ăştia? Calmi şi fricoşi, nu? Dacă îi dă mâine afară de la serviciu? Dacă fac o greşeală? Dacă se închide fabrica? Hai să nu zic nimic, hai să îi dau voie şefului să îşi bată joc de mine, hai să stau puţin peste program, hai să stau un pic mai mult peste program, poate aşa voi fi mai bine văzut.
Treaba este că primul este fost prim ministru PSD şi al doilea e un simplu blogger. E foarte clară diferenţa dintre cei doi pentru toată lumea. Dar mie mi se par şi mai clare punctele comune în ceea ce spun ei mai sus. Cinic şi dureros. Dar al dracului de adevărat.

LE: A propos de viata pe credit: Carrefour a avut o crestere a vanzarilor pe 2007 de 54% fata de 2006. Oare in decembrie 2006, executivii de la Carrefour cat si-au propus crestere pe 2007? Si daca au depasit targetul cu 20-30%, ce bonusuri au avut? Ma roade pizma, nu de alta....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu