sâmbătă, 31 mai 2008

TIFF

Pansament dupa deschidere

"Funny Games" a fost primul film din aceasta editie a TIFF (practic, a fost primul difuzat dupa deschidere). Dupa doua discursuri politice, Boc si Nicoara, dupa cele 7 variante de spoturi de promovare(Nae Caranfil, genial!!) si dupa un scurt metraj foarte potrivit pentru ocazie, au venit nebunii!! Un film nu pe gustul meu, in care toti aia bun mor si aia rai nu sunt prinsi:)). Nu vreau sa mai zic nimic de el, totata lume a amintit faptul ca e un remake facut tot de regizorul primei variante, dar adaptat la viata din SUA.

In schimb, azi, sambata, am prins o film care sa ma faca sa imi revin. 6saizecisinoua9, un film thailandez in care am avut impresia ca s-a adunat tot norocul de care au fost lipsiti personajele din Funny Games. Tipa a ramas in viata, a facilitat exterminarea a doua grupari de bad guys si a ales sa nu fuga la o viata in tara care a dat-o pe Lady Diana, o obsesie a personajului principal.

Cum ar fi sa te trezesti intr-o dimineata cu un milion de euro la usa? I-ai pastra sau ai inchide repede usa? Situatiile prin care a trecut Tum, secretara ramasa fara slujba si care gaseste in fata usii o suma importanta de bani parca ilustreaza un proverb, de data asta romanesc: "Banii nu aduc fericirea"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu