sâmbătă, 31 mai 2008

TIFF

Pansament dupa deschidere

"Funny Games" a fost primul film din aceasta editie a TIFF (practic, a fost primul difuzat dupa deschidere). Dupa doua discursuri politice, Boc si Nicoara, dupa cele 7 variante de spoturi de promovare(Nae Caranfil, genial!!) si dupa un scurt metraj foarte potrivit pentru ocazie, au venit nebunii!! Un film nu pe gustul meu, in care toti aia bun mor si aia rai nu sunt prinsi:)). Nu vreau sa mai zic nimic de el, totata lume a amintit faptul ca e un remake facut tot de regizorul primei variante, dar adaptat la viata din SUA.

In schimb, azi, sambata, am prins o film care sa ma faca sa imi revin. 6saizecisinoua9, un film thailandez in care am avut impresia ca s-a adunat tot norocul de care au fost lipsiti personajele din Funny Games. Tipa a ramas in viata, a facilitat exterminarea a doua grupari de bad guys si a ales sa nu fuga la o viata in tara care a dat-o pe Lady Diana, o obsesie a personajului principal.

Cum ar fi sa te trezesti intr-o dimineata cu un milion de euro la usa? I-ai pastra sau ai inchide repede usa? Situatiile prin care a trecut Tum, secretara ramasa fara slujba si care gaseste in fata usii o suma importanta de bani parca ilustreaza un proverb, de data asta romanesc: "Banii nu aduc fericirea"!

sâmbătă, 3 mai 2008

Am fost la un meci de handbal

U Jolidon Cluj 28- 34 Oltchim Rm. Valcea

In saptamana in care Realitatea a cumparat de la Federatia Romana de Handbal drepturile de difuzare ale competitiilor interne, masculine si feminine, pe o perioada de 3 ani, contra sumei de 3 milioane de euro, sunt convins ca orgoliile vor fi si mai mari in aceasta competitie.

Respectele mele pentru echipa din Rm. Valcea, sper sa ia Rulmentul Brasov campionatul in acest an. Super-antrenorul Tadici are nevoie de un dus rece, care sa il coboare de pe norisorul pe care se afla, pozitie din care isi permite sa agreseze verbal arbitrii cu orice ocazie, sau sa se injure cu spectatorii care au fost sambata in Sala Sporturilor "Horia Demian".
Pana azi am fost un suporter al sau si al Nationalei feminine. La Olimpiada o sa imi aleg nationala cu cele mai frumoase jucatoare si o sa le sustin pe alea. Fara nationalisme!

Cat despre cronica de meci aparuta in GSP, am cateva comentarii. In primul rand, poza aia are cel putin un an si jumatate. Jucatoarea in alb-negru, Mihaela Ani Senocico, a mai trecut pe la stilist de atunci. In timpul meciului, doua jucatoare de la Jolidon au fost faultate dur, la interval de 20 de secunde, una dintre ele fiind nevoita sa paraseasca terenul, in timp ce cealalta s-a ales cu nasul spart. Ce au facut arbitrii? Au dat aruncare de la 7 m pentru Oltchim. Stiu ca sunt mai bune, dar as vrea sa castige cinstit!

Intorcandu-ma la finante, astept de la sezoanele viitoare scandaluri si mai mari, deoarece banii sunt mai multi, astept accidentari serioase, deoarece banii sunt mai multi, astept arbitraje si mai penibile, deoarece banii sunt mai multi, astept mai multe pagini in ziarele de sport despre handbal, deoarece banii sunt mai multi!