marți, 24 februarie 2009

gmail down

Gmail e down. la momentul când scriu aceste rânduri, e picat de mai bine de 1 oră, deja. blogger merge (incă).

Deci, mail.google.com a murit din motive necunoscute, nici google nu spune nimic încă, în afară de asta:

"2/24/2009
We're aware of a problem with Gmail affecting a number of users. This problem occurred at approximately 1.30AM Pacific Time. We're working hard to resolve this problem and will post updates as we have them. We apologize for any inconvenience that this has caused."

Şi internetul colcăie de nervi şi înjurături la adresa google. pe twitter chiar se pun întrebări de genul: "Deci 113 milioane de oameni se intreaba acum daca sa se intoarca a YMail sau HotMail". Dar pe mine nu mă revoltă "lipsa de semnal" a gmail atât timp cât, trebuie să recunoaştem, e un serviciu free. Nimeni nu garantează uptime 365 de zile pe an, 24/7. Şi nicăieri nu scrie ca la gmail nu se poate intra în failure când ţi-e lumea mai dragă. Dacă ar fi un serviciu pe bani, pentru care să plăteşti o sumă /lună sau /an, atunci am avea dreptul să facem scandal pentru că pe banii noştri google joacă filcăi în mijlocul zilei cu mail-urile urgentissime pe care ar trebui să le primim.

Gmail este un client de email bun. Poate cel mai bun. Însă este, totuşi, gratis. Şi ca la orice chestie gratis, fie ea şi de la Google, se mai poate întâmpla ca, de exemplu, vreun flăcău să se încurce de cablurile de alimentare ale serverelor atât timp cât nu plăteşte nimeni pentru backup.



Şi gmail e tot down....


LE: a revenit la ora 14.31


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu