miercuri, 21 martie 2007

Despre fotbal..din nou .Si despre alfabet

Fotbalul romanesc a crescut enorm in ultimii doi-trei ani. Asta e clar. Totul a inceput, daca mai tineti minte, cu finala de cupa Intertoto in care a ajuns CFR Cluj. Dupa aceea au urmat performantele Stelei lui Protasov, Rapidul lui Lucescu, Steaua lui Olaroiu. Exponential a crescut si numarul jucatorilor straini care evolueaza in Romania. Multi dintre ei sunt doar asa... de umplutura. Sunt si cativa jucatori care dau intr-adevar culoare jocului prin mentalitatea si metodele dupa care stiu sa practice fotbalul.

Conducatorii insa au ramas aceiasi. Aceiasi Becali, Borcea, Copos etc. Astia doi din urma nu ezita cu nicio ocazie sa-si etaleze cunostintele de limba si aversiunea fata de Steaua. Ati observat ca fiecare jucator strain din curtea lui Borcea sau Copos care, evident, nu stie limba romana cand aterizeaza in Liga lui Mitica, este invatat precum cainele lui Pavlov doua cuvinte: Batem Steaua!

S-a intamplat cu Ze Kalanga la Dinamo, acum se intampla cu Toure de la Rapid. Si exemple mai sunt. Astea l-am contabilizat eu. Ze Kalanga a aterizat pe aeroport si, fara sa aiba habar ca a picat intr-o tara poate mai bananiera decat a lui, a fost invatat : Batem Steaua! Inca la primul interviu atat a spus: Batem Steaua! La fel l-au invatat si pe Toure: Batem Steaua!
Trebuie ca primul cuvant pe care l-au invatat a fost Steaua si ce este Steaua. Dupa aceea au invatat "batem" si iata primele cuvinte din limba romana.

La naiba, trebuie sa rescriem alfabetul!
Si sa le explice cineva invataceilor ca a bate pe Steaua inseamna a fi egalul Vasluiului. Sau al Galatiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu