vineri, 30 martie 2007

Nokia construieste cea mai inalta cladire din Romania la Cluj

Conform ziarului local EXPRES TRANSILVAN, oficialii Nokia au declarat ieri ca vor construi cea mai mare cladire din Romania, la Cluj Napoca ce va fi gata in maxim 2 ani. Cladirea va avea nu mai putin de 167 de metri si peste 40 de etaje. Viitorul showroom Nokia va fi de asemenea amplasat la ultimul nivel al acestei cladiri si va fi un omagiu adus ospitalitatii municipalitatii si locuitorilor orasului. Municipalitatea din Cluj s-a aratat incantata de aceasta idee si a promis ca va incepe demersurile pentru a permite constructia viitoarei cladiri pe amplasamentul actualei fabrici Ursus din oras, dupa relocarea activitatilor acesteia in afara Clujului. Cladirea va avea si spatii de birouri care vor putea fi inchiriate si va avea, probabil, cel mai mare nivel al chiriilor din provicie.

Si mai interesanta va fi ceremonia de "ground breaking", cand oficialii Nokia, conform unor uzante si cutume din Finlanda vor ingropa la temelia viitoarei cladiri un ren din Finlanda. Aceasta va fi probabil principala atractie pentru vara acestui an in orasul de pe Somes. Ca un omagiu adus clujenilor si municipalitatii, primarul orasului de pe Somes va fi cel care va avea onoarea de a impusca animalul ce va fi apoi cladit la temelia impetuosului edificiu.

4 comentarii:

Anonim spunea...

WOW, 167 metri! Se vede ca Nokia nu se joaca!

Anonim spunea...

Ce pana mea au inceput mistourile de 1 aprilie din martie?

Gugal nu a auzit de expres transilvan

Bogdan spunea...

da, a fost duma de 1 aprilie:)

Unknown spunea...

Centrul Financiar Bancar, in jurul caruia va gravita Noua Timisoara, va avea fundatia la 50 de metri sub pamant, iar inaltimea va ajunge la 180 de metri. Zona rezidentiala "Noua Timisoara",lucrarile incep in toamna 2008.In Timisoara

Trimiteți un comentariu