joi, 3 mai 2007

Meserii de succes in viitor

CNNMoney.com are în portofoliu şi o publicaţie numită Business2.0. Unul dintre cele mai recente articole publicate face un tur de forţă printre carierele de viitor şi aminteşte ca fiind cele mai promiţătoare:

-disease mapper, un desenator de hărţi digitale care înglobează modul în care se extinde, evoluează sau involuează o anumită boală într-un anumit areal.
-programator de roboţi, pentru care e evident ce ai de făcut.
-inginer IT, programator, administrator de reţele.
-expert radiochirurgie, o chestie despre care eu n-am mai auzit. Dar pare a fi mişto.

Şi în legătura cu chestia asta pe care am scris-o ieri, una dintre cele mai promiţătoare cariere este a fi avocat în Second Life. Dacă pentru celelalte profesiuni cei de la CNN Money au avansat sume de până la şase cifre în dolari, pentru asta nu s-au încumetat să avanseze sume pentru că încă e prea devreme. Există totuşi un testimonial al unui avocat care are un birou în SL şi spune că a făcut 7000$ în doar 2 săptămâni de consultanţă online. Şi tipul este gata să înfiinţeze şi o "insulă a avocaţilor" pentru a pregăti terenul pentru ceilalţi avocaţi care vor să practice virtual.

Cu peste 2 milioane de membri and counting, sunt destule oportunităţi pentru orice avocat care vrea să-şi deschidă un birou virtual în SL. Mai trebuie să ştie doar engleză, legislaţie internaţională, eventual legislaţia US în domeniul IT şi puţin marketing.

Sună simplu, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu