luni, 18 iunie 2007

Chisinaul si primarul de 28 de ani

Capitala Moldovei are de ieri un primar liberal. Dorin Chirtoacă, 28 de ani (!) i-a dat 58-42 comunistului Viaceslav Iordan. Analiştii politici de la Chişinău estimează că acest vot a fost unul "nu [...] pentru Chirtoaca, ei au votat contra comunismului si pentru schimbare de putere".

Tânărul primar al Chişinăului este absolvent de Drept la Bucureşti şi reputat anti-rus. Un prim pas înainte pentru Moldova. Chiar dacă este un pas făcut printr-un şut în fund. Intră şi ei încet, dar sigur în era votului negativ. NU votăm cu ăia pentru că-s comunişti. NU votăm cu ăia că sunt corupţi etc.

De curiozitate am căutat în ziarele din Chişinău alte ştiri despre nenea ăsta. Am găsit unul, Jurnalul, care seamănă izbitor, ca logo, cu Jurnalul Naţional. Ştirile lor aduc foarte mult cu ale noastre. Jurnalul lor se luptă cu comuniştii, al nostru cu Băsescu.

Singurul lucru care la noi e cu mult mai neruşinat şi mai dezbrăcat, sunt fetele care apar în pictoriale. A se compara fetele lor cu "fetele" noastre. Poate acum, cu liberalul lor primar, se mai liberalizează poziţiile în poze. Sau poate nu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu