vineri, 10 august 2007

Presedintele si limba

De fapt limbile.

Prima cu limba română: "Limba română ar trebui predată ca o limbă străină". De parcă nu e de ajuns că vin destui secui din Covasna sau Harghita, unde nici măcar bibliotecă în limba română nu mai există, şi nu ştiu să spună MĂ NUMESC X, când se înscriu în facultate. Dar sunt cetăţeni români!

A doua cu limba analiştilor comentatori/jurnalişti care îi iau finului Turcan pâinea de la gură. Păi de ce naiba îl mai plăteşte Băsescu pe fostul strateg guvernamental-şef din banii mei de contribuabil, dacă are turma de analişti expuşi în plinătatea limbii pe TV. ANALiştii de genul Avramescu.

Pe bune: dacă omul ăsta nu ia bani pentru prostituţie intelectuală (după cum spune chiar el, că o face din convingere!) atunci e tăntălău rău. Ar face o avere!

Un comentariu:

pasztike spunea...

Basescu nu o face pentru binele copiilor maghiari ci pentru voturi (ca e politician ce naiba), dar ideea trebuie sa spun ca e buna.
Intrebare: cat de bine ai fi invatat engleza daca ai fi inceput cu esseuri de analiza a stilului la Keats. guess not :(
E o chestie technica. Cine nu a invatat romana in primii 7 ani (ca in afara de politist nimeni nu-i roman), nu are cum sa o invete ca si o limba materna.
Daca ar fi un program adaptat nevoile lor poate peste 10 ani toti vor sti MA NUMESC Attila

Trimiteți un comentariu