vineri, 12 octombrie 2007

Cheep football !!!

Utilizarea reluărilor video în timpul meciurilor ar distruge fluiditatea meciurilor de fotbal şi ar putea capăt, pentru totdeauna, arbitrajului tradiţional, consideră preşedintele UEFA, Michel Platini.

Corect domnule Platini! Doar un jucator de talia dumneavoastra ar putea intelege ca fotbalul trebuie jucat cu sufletul si cu inima. Placerea jocului de fotbal ar trebui sa primeze in fata meschinariei mega salariilor primite pentru numarul de goluri. Urasc, si suporterii adevarati simt la fel, atunci cand aud sintagma "fotbalul se joaca pe goluri". Frumusetea unei faze de joc cu o finalizare reusita va fi inlocuita de un "proces" cu uite golul nu e golul! Chipuri in mingile de fotbal pentru a sesiza daca mingea a trecut de linia portii sau nu? Unde o sa ajungem cu atata atitudine de extrem "politically correct"? Fotbalistii adevarati inscriu goluri adevarate, nu vor sa zgarie branza, sa calculeze milimetric daca mingea a intrat in poarta sau ba! Nu? Ce urmeaza? Vom avea in urmatoarele decenii mari fotbalisti la jocul pe calculator, urmasii lui Ronaldinho, Raul, Kaka...vor fi virtuozi ai jocului din tastatura sau mouse?
Bucuria de a trai in direct pe stadion marcarea unui gol se va reduce la belirea ochilor in ecranele uriase pentru a vedea reluarile sau mai rau: ne vom bucura doar atunci cand auzim beep-ul care ne confirma ca e gol. Vom fi un public aidoma celor din studiourile TV care aplauda, rad sau ofteaza in ritm pavlovian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu