joi, 5 aprilie 2007

In-jur

Astazi, membrii Guvernului Tariceanu II vor depune juramanatul in fata Presedintelui Basescu. Act de protocol, in politica romaneasca a jura ca respecti anumite principii de etica, dar in primul rand de bun simt, mi se pare total deplasat.

Cum as putea crede ca noul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, va face lucruri bune pentru tara, cand el a recunoscut in fata Comisiei Parlamentare ca este mai mult "o solutie de criza" pentru acest minister?
Cum as putea crede ca Ludovic Orban va tine fraiele Transporturilor, va eradica contractele "pentru prieteni" si va duce la punct proiecte ambitioase, gen Autostrada Transilvania?
Cu ce ma poate convinge Teodor Melescanu ca reprezinta cea mai buna alegere pentru Aparare? Determinarea de a fi credincios anumitor principii? Si din partea cui, din partea unui "traseist politic".
Ca sa nu mai vorbim de Cristian David, unul dintre ministrii cu cele mai importante portofolii si a carui in-activitate din postura de ministru delegat pentru control [controlul implementarii programelor cu finantare internationala si urmarirea aplicarii acquis-ului comunitar]il recomanda!
Cine ne va reprezenta pe plan extern? Un om bine pregatit? Bineinteles ca nu! Mai degraba un "poet al istoriei", un mester in vorbitul ore intregi fara a spune nimic! Aplauze pentru Adrian Cioroianu!
Scurte exemple menite sa ilustreze faptul ca ar trebui sa fim mandrii pentru ca suntem condusi de oameni competenti in domeniile pe care le vor gestiona, sa dam buzna la toate ambasadele dornice sa ne primeasca si sa ii lasam sa isi dispute o tara goala. Ultimul care pleaca sa stinga lumina!

Hai sa nu uitam ca stampila e la noi in mana!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu