joi, 27 septembrie 2007

Se poate mai rau?

De cateva zile ma tot uit la ce se intampla in Romania noastra si nu incetez sa ma intreb pana unde se mai poate intinde coarda? Ministrul Justitiei se comporta ca un copil retardat la care ii umblii prin jucarii si cauta acuma arcul cu sagetii otravite ca sa se razbune. DNA-ul a inceput brusc sa functioneze, cu directie, acolo unde trebuie. PSD a ajuns un partid de cretini care nu reusesc sa cada la pace ei intre ei si se fac de toata mandra minune. Guvernul isi numara ministrii anchetati si asteapta ziua de maine, poate, poate o mai cadea unul. Romania sta int-o stare jenanta de cretinism la nivel inalt, nivel la care actioneaza oamenii pe care noi cu manuta noastra i-am trimis acolo unde sunt, in 2004. Le-am dat votul in speranta de mai bine. Unii au crezut in schimbarea portocalie care acum s-a pierdut undeva in ceata diminetii (care e deasa in draci) si nu mai iese. Altii crredeau ca PSD-ului ii prinde bine un mandat de opozitie si ca va reusi sa se redreseze. Ei bine, aceia stau acum si privesc neputinciosi la autodistrugerea acestuia, si se intreaba cat mai este pana moare de tot. Eu astept cu interes sa se irite Uniunea si sa ne traga un sut in fund, numa asa, de distractie.

marți, 25 septembrie 2007

Dear Facebook, Am I Stupid Enough?

To ask for my life back?

Ţine, bre, viaţa în frâu! Nu ţi-o da la primul serviciu de socializare online care trăieşte din identitatea ta şi a câtorva alte milioane de loseri!!!

So now I'm in Facebook limbo, my account, my friends, photo albums all inaccessible. I can only wonder if I'll ever get to finish that Scrabble game with Benj, whether I'll ever see my travel map again, and I certainly now doubt that I'll ever get answers for that post I was going to write.
GET A LIFE!

vineri, 21 septembrie 2007

Asta da

Asta este o maşină pe care aş cumpăra-o de la Tăriceanu.


[via]
Păcat că până se lansează, Tăriceanu nu va mai putea vinde nici gogoşi...

marți, 18 septembrie 2007

Toamna in Romania

Ia uite cum incet incet se simte ca vine toamna. Pe langa faptul ca s-a racit vremea si am trecut la haine mai groase, observam ca foarte multa lume se intoarce din vacanta si incepe sa iasa pe sticla. Primul a fost Voiculescu, care si-a dat demisia din Senat si mi-a facut mie o bucurie imensa. Bine, ii drept ca bucuria asta nu a tinut prea mult, ca o iesit el din Senat da de politica tot nu se lasa. Numa ca momentan se ocupa de maghiari in dorinta de a musca ceva voturi din cele ale electoratului PRM. Mai departe, domu' presedinte si-a revenit dupa complicata operatie si, dupa ce mai comite una de ajunge pe la Comisia anti-discriminare, se cearta cu Adomnitei, unde ii dau dreptate, si se trezeste azi ca sunt prea putini copii in Romania. :)) Absolut hilar! Deci in Romania nu avem destule scoli si gradinite pentru cei care sunt acuma si tre sa ne punem pe facut prunci ca asa zice marele conducator! Si asta e un exemplu. sa nu mai vb de nivelul de trai sua de cat costa sa cresti un copil. (Nu am nimic cu copii, mi-s dragi, da Basescu are cu nervii). Si cireasa de pe tort, DNA-ul su CSM-ul s-au luat la harta. Si nu asa...ca sa le treaca vremea, ci de o maniera care ne face cea mai bananiera tara din regiune. Pai unde, domnilor, ati mai auzit ca Ministrul Justitiei sa fie cercetat penal? Si colac peste pupaza, PSD-ul a scos in sfarsit de la naftalina motiunea de cenzura, dupa multe chinuri si cu riscul de a face praf partidul asta. Se anunta o toamna interesanta.............

marți, 11 septembrie 2007

Da-ne Doamne Patriarh!

Azi parca a innebunit lumea: toti discuta despre Patriarh si alegerile vietii. Nu ca nu ar fi un subiect de actualitate, doar maine sunt alegerile, da sa faca din asta subiect de colt de strada mi se pare prea mult. Sunt si cote la pariuri pe treaba asta! Ceea ce mi se pare strigator la cer, e faptul ca alegerea unui nou Papa am putut sa o tratam cu respectul cuvenit. De ce atunci, noi, o tara ortodoxa, nu putem face la fel cu Patriarhul nostru? Pe de alta parte, cei care se vroiau Papa difera de la cer la pamant de astia care se vor Patriarhi. Adicatelea pune un porcar pe langa un rege.... Securistii nostrii, pe langa somitatile lor.....Dar asta e alta poveste. Ce ma dispera foarte tare in povestea asta e maniera in care popi incearca sa se autopropuna. Iese mai ieri Bartolomeu si zice ca daca e nevoie el se sacrifica si accepta sa fie Patriarh. Mama ce sacrificiu tre sa fie sa ai cea mai inalta functie in BOR! Ba mai stai la locul tau parinte, ca destul ti-ai creat functie la Cluj. Lasa Bucurestiul la altii. Ce, n-am manca si gura lor ceva? Pai cum sa tratam noi cu respect alegerea noului Patriarh cand cei dintre care tre sa alegem (vorba vine, ca tot ei intre ei se aleg) sunt toti unul mai securist si mincinos ca celalalt? Da-ne Doamne Patriarh, ca singuri nu ne putem alege......

vineri, 7 septembrie 2007

Se duse Felix....

Se duse vorba vine, ca tot nu renunta la politica. Desi si-a pus codita intre picioare si s-a carat din marele for legislativ (cica pe motive de rateuri legislaive), motanelu nu se lasa. S-a gandit el ca tre sa justifice cumva in fata presei faptul ca se cara, si decat sa zica "bai ma duc ca-mi dau astia verdict de politie politica si nu am ce face", mai bine zice ca e dezamagit, ca alaea alea, ca alealalte si isi propune doua obiective superbe: 1. Coalitie anti-Basescu si 2. 7% pentru PC la europarlamentare. :))), :))), :))). Nu ma pot opri din ras, mai ales cand vine vorba de ultima afirmatie. Alo, domnu Voiculescu, aveti 1% in sondaje!!!!!!!! Reveniti-va! Pana la 7% e cale lunga! N-ajunge o luna de zile, o demisie si o coalitie anti-Basescu! Ba mai mult, coalitia asta s-ar putea sa va coboare sub 1%. Da nu-i nimic, ca doar aveti televiziune si cum in Parlament e nevoie si de televiziuni, tot va aciuiti dumneavoastra pe langa cineva.
Ziceam acum ceva timp, cred ca prin aprilie sau mai, ca abia astept sa il vanture pe domnul mai sus mentionat din Parlament. marea dezamagire e ca nu l-au vanturat altii ci s-a dus singur. Nu ca ar avea un fel de demnitate sau moralitate, da era mai spectaculos daca era fortat sa se care. La acest moment, 1-0 pentru Voiculescu.

Din viata de zi cu zi!

Zilnic, pe O. Goga, adica strada unde imi desfasor prodigioasa activitate, aud scrasnet de cauciucuri,urmat, cam in 50% din cazuri de sunetul sec al sarutului pasional dintre doua sau mai multe automobile.
Hopaaa..franaaaa....sii...siii....liniste....of, azi a fost zi cu noroc. Nu stiu cum reusesc soferii sa stabileasca astfel de performante, pe o strada in linie dreapta pe mai mult de 1 km. Vizibilitate buna, cu o medie mult mai scazuta de gropi decat restul resedintei de judet si trafic pietonal aproape inexistent. Ieri, am ramas pictura de Grigorescu cand am vazut un Renault mototolit la propriu, ca o bucata de hartie, asteptand casarea pe marginea trotuarului.
S-ar putea realiza un sezon intreg de "Reflectii rutiere" in aceasta locatie.

joi, 6 septembrie 2007

Din pre-putzul gandirii Tokesiene!

In adancurile tinutului secuiesc, dincolo de munti, dincolo de ape, se afla un crai mandru. E craiul Tokes Laszlo. Un ganditor al vremurilor moderne, un vajnic aparator de neam unguresc. Si cum le gandeste el adanc si apoi le arunca pe masa negocierilor cu fratii lui mai pasnici din UDEMEREU, stai si te minunezi ce poate debita. Daca romanasii s-au saturat de palavrele lui atunci si-a intors sfintita-i fatza catre etnicii lui, frati de sange panonian. Si cum informatia circula, mai ceva ca seru in vene, am aflat ca maestrul ceremeoniilor relgioase si al masinatiunilor mai putin ortodoxe, ce starnesc zanzanie, vrea sa constituie un Fond Maghiar din Transilvania, avand ca scop stimularea natalitatii si pastrarii identitatii. Acest fond maghiar, ma gandesc, eu ar fi o banca de sperma, nu? Ce poate fi mai util pentru stimularea natalitatii si pastrarea identitatii? Asadar, porunca de la imparatia UDEMEREULUI ar putea suna asa: Maghiari de pretutindeni da-ti ce aveti mai bun din voi. Ilona, Kati, Kinga, Reka si toate celelalte ce purtati mandru nume unguresc, sacrificati-va si voi si colectati in pahare mai mici sau mai mari de Danone urme si urmasi demni, sa aiba Tokes de o nationala a Transilvaniei. Sa bata ei Steaua, daca CFR-ul n-a putut!

miercuri, 5 septembrie 2007

Berceanu si inteligenta

Ieri, Radu Berceanu a descoperit coada la cireasa, gaura la macaroana si mai nu stiu ce alte chestii care nu fusesera descoperite pana in ziua de azi. Mai concret? Se trezeste ieri domnul fost ministru al industriilor sa faca scandal ca Romania si-a dat resursele altor state. Brava domnule, nu se stie de ani de zile ce ENEL-ul este companie de stat italiana, ca CEZ-ul este companie de stat ceha si ca Gaz de France este companie de stat franceza. Ce surpriza! Nu scrie Ilie Serbanescu pagini intregi prin Curentul si Jurnalul National despre asta si nu arata tot dansul cu degetul pe la toate emisiunile pe unde e invitat catre cei care au facut asta! Mare inteligenta tre sa fi! Oricum prost inceput de sesiune parlamentara, daca numai atat a putut scoate PD-ul de la naftalina. Ce sa ma astept pe mai departe? Sa descopere Geoana ca privatizarea Petrom a fost prost facuta? Sa strige Felix pe la Antene ca sunt ale lui?

marți, 4 septembrie 2007

Casuta noastra...cuibusor de nebunii!!

Nu stiu altii cum sunt, dar eu parca simt nevoia de a lua "a looooong break". Si ce poate fi mai refreshing decat sa iti imaginezi casa ideala. Casa care sa ii poti zice ACASA. Iata cum ar arata varianta mea:



A voastra care e?

3 impartit la 2 egal 1...FARA REST...

O noua, dar deja experimentata, as putea spune chiar profesionista metoda de capitalism romanesc este implementata in "mentalul colectiv" al minunatelor vanzatoare de pretutindeni. Exista un manual pentru asa ceva? Se raspandeste viral aceasta modalitate? Habar nu am, dar tot ce stiu e ca orice magazin l-as onora cu prezenta as pati la fel. Indiferent ca am sa cumpar o cutie de chibrite sau o centrala termica mi se intampla acelasi lucru. Cred ca v-ati facut o idee despre ce vorbesc. Este imposibil sa nu fiti si voi agasati de......RESTUL IN NATURA, pe care vi-l ofera "tantile de la magazinele". GUMA ORBIT, CARAMEAUA si alte produse de strapezit dantura sunt oferite cu un gest atat de natural incat imi zic: Sigur nu am cerut eu cumva? Si totusi nu! Incepand de la 10 bani si terminand cu 1 leu poti primi: o guma, cel mult doua. Oferta este invariabil aceeasi.
Totusi am sesizat o evolutie a acestei practici. S-a inceput cu:
1."-Aveti cumva marunti? Nu? Va pot da o guma?"
2."-Nu am sa va dau rest, va dau o guma!"
3. Mi se da direct guma sau carameaua ca la un copil prost
Dar zana surprizelor s-a gandit ieri sa duca treaba la paroxism: NU AM PRIMIT NICI GUMA, NICI RESTUL. (aveam de platit 3,4 lei, am da 5 lei si am primit inapoi 1,5 lei, dupa care vanzatoarea mi-a intors spatele, continuandu-si discutia cu colega). Am ramas putin socat, apoi a inceput sa imi tremure usor barbia si simteam lacrimi de ciuda in ochi, ca un copil fraierit de tigani pe strada, mi-am luat painuca si apa "milenara" si mi-am vazut de drum. Ce sa mai zic? V-o zic voua acum....am intrat intr-o noua etapa in care restul e format din numere intregi, iar banutii sunt ignorati, evident treaba mergand unilateral, caci la 5 banuti lipsa nu poti cumpara nici daca cumperi en-gros.

luni, 3 septembrie 2007

Revenire spectaculoasa

E drept, n-am mai scris de mult pe aici. Nu prea am scuza, dar a fost o vara incarcata. Din toate punctele de vedere. Numa bine am luat si eu o pauza pana se intorc politicii din vacanta, ca sa am subiecte. Da pana sa ajung la motiunea PSD-ului si la europarlamentare, am niscaiva probleme care tin de aria personala si pe care simt nevoia sa le fac cunoscute. In primul rand vreau sa felicit Evenimentul Zilei pentru ca a sesizat ceea ce eu trebuie sa suport in fiecare dimineata: romanii nu stiu sa foloseasca apa si sapunul. De un an de zile ma intreb cum dracu reusesc unii sa puta dimineata cand pleaca la serviciu. Da nu este autobuz in care sa ma urc si sa nu dau peste unul care miroase de-ti pica nasul jos. Sincer acuma, cred ca ar trebui sa impartim sapun gratis pe strada, detergent, si bonuri pentru plata la apa, poate invata si ai nostrii sa se spele inainte sa iasa pe usa.

In al doilea rand, vreau sa fac un apel catre toti taximetristii, toate coafezele si manichiuristele: taceti! Nu toata lumea care se urca in taxi, care se aseaza pe scaunul de la coafor sau manichiura are chef sa stie de ce boli suferiti, ce mancati dimineata sau ce deodorant folositi. Sincer acuma, asta cred ca e o manie a tuturor care lucreaza in domeniile mai sus mentionate. Simt nevoia sa stie toata populatia care le calca pragul ce mananca, cum dorm, cum se spala si cati ani au copii lor. Eu una nu am chef, mai ales dimineata cand ma urc somnoroasa intaxi, sau dupa-masa, dupa o zi infernala de lucru. VREAU SA TACETI!

Nip slip din Logan?

[foto: logankissfm.ro]

Noi nu luăm bani de la francezi, doar ne distrăm pe cât putem de cum reacţionează unii şi alţii prin grădina Domnului. Există în toată povestea asta şi un Gică Cccontra.
Geniul has spoken.

Până acum chestia e simplă, în cinismul ei: Geniul se vinde pe mai mulţi bani.

Care nu s-ar vinde?