vineri, 30 noiembrie 2007

Da' pe unde mi-ai umblat mai nesimtitule?

Buna ziua, sunt eu, fiul risipitor, m-am intors! De ce? Pentru ca si Calin, din insoritul Miami, isi gaseste timp sa puna doua randuri aici! Nu mai am nici o scuza...

Fara titlu

Ma irita atat de tare PD-ul in ultimul timp incat risc sa-mi pierd orice urma de bun simt cand vine vorba despre ei. Aseara am contribuit la rating-ul televiziunilor lui Voiculescu, urmarind Stirea zilei la Antena3. Invitati: Bogdan Olteanu, finu lu nas-su, si Elena Udrea, blogerita cu grave probleme de gramatica. Si se apuca dansii sa se certe pe vot uninominal, o adevarata distractie. Pana cand zice Elena ca PD-ul a depus la Parlament o lege in conformitate cu dorintele a 4 milioane de romani. Si incepe sa-i dea cu rezultatele referendum-ului si cu electoratul activ si cu nucleul dur al electoratului, de mi se urcase sangele la cap. Doamna Elena, profesor universitar si cu diplome adunate de peste tot, are nevoie de niste cursuri elementare de sisteme electorale (pe care se presupune ca le are, da in fapt nu se vede). Cum poti sa spui ca dintr-o tara de 22 de milioane (am auzit ca ne-am mai imputinat), pe tine te doare de 4, ca doar aia sunt activi? Doamna Udrea, da cu democratia cum ramana? Cu aia 50%+1 de care e nevoie intr-o democratie? Or aveti unele lacune referitoare la ce inseamna democratia? Io zic sa puneti mana pe niste carti, sa mai cititi, sa vedeti ce inseamna acest concept. Si dupa ce va lamuriti cu conceptul, puneti mana pe niste carti de sisteme electorale si vedeti cam ce inseamna sistemul pe care il sustineti cu atata ardoare, carui tip de sisteme politice i se potriveste si asa mai departe. Si dupa ce va luminati, folositi scolile de vara/iarna/primavara/toamna pe care le organizati pe la partid ca sa-i culturalizati si pe colegii dvs. Ca tot le faceti numai in doru lelii.

Deci sa ma mai lase in pace PD-ul cu uninominalul si cu nucleul dur al electoratului, care nu inseamna nimic. Legea referendumului (care nu e perfecta dar ma rog..) are pus cu un scop pragul de 50% acolo, adicatelea tocmai pentru ca nucleul asta dur si mic sa nu se apuce de facut tampenii.

luni, 26 noiembrie 2007

Despre matematica

"nucleul dur, interesat de viaţa societăţii, cei aproape 30% dintre români aflaţi la vot, susţin schimbarea codului de alegere a parlamentarilor". Ori acest lucru nu poate fi trecut cu vederea de niciun om politic responsabil, a precizat Băsescu. - Antena 3
Şi uite-aşa se face din 26%, 30% şi din 89%, 100%. Dar el ştie ce vrea poporul!


Cum arata o campanie electorala peste ocean!

Nu ma laud ca sunt de cealalta parte a Atlanticului, nu ma laud ca lucrez in Miami...fiindca toate astea suna bine, daca nu stii detalii si amanunte. DAR pot sa ma mandresc ca urmaresc cat pot de mult campania prezidentiala americana. E o placere sa vezi cum trebuie sa arate o campanie prezidentiala. Cuvintele mele ar fi un nonsens pentru a incerca sa va explic sau sa descriu ceea ce inseamna "debate"-urile din campanie. Jiji, V.C. Tudor, Marinel,Prostanacu, Felix.....ZERO!
Daca sunteti cu adevarat pasionati de PR, Politica, Speechuri, Strategii ascunse subtile in spatele fiecarui cuvant....urmariti pe site-ul CNN aceasta campanie.

http://www.cnn.com/2007/POLITICS/11/15/debate.main/index.html#cnnSTCVideo

In josul paginii gasiti fragmente din emisiuni televizate. Merita!!!!!

vineri, 23 noiembrie 2007

V-ati intrebat de ce?

Acum, că suntem pe ultima sută a campaniei, mi-am pus o întrebare stupidă.

De ce Mircea Geoană şi Vasile Dâncu sunt pe BLOGGER şi Iliescu şi Năstase pe WORDPRESS?

joi, 22 noiembrie 2007

IKEA

N-am mai scris de mult despre IKEA. De data asta nu mai am treabă cu evz şi reclama ieftină. Ci cu reclama cu cap:

LIVE, PLAY, CREATE. Simplu şi deştept.

Interesant.. stii cat CO2 produce masina ta?

Position Group Fleet average CO emissions in 2006 (g/km)

1 PSA Peugeot Citroen 142
2 Fiat 144
3 Renault 147
4 Toyota 153
5 Honda 154
6 General Motors 157
7 Ford 162
8 Suzuki 166
9 Volkswagen 166
10 Hyundai 167
11 Nissan 168
12 Mazda 173
13 BMW 184
14 DaimlerChrysler 188


Aşa arată nişte date [PDF] despre cât CO2 au emis, in medie, masinile din grupurile auto ale lumii. BMW printre cele mai poluante!

Eram dator

... cu firefox 3. Se mişcă bine, ca orice firefox. Însă nu este încă incompatibil cu addon-urile pe care le am instalate. Încă e în perioada de beta. Deci putem ierta treaba asta. Sunt convins că în scurt timp vor primi şi addon-urile un update. Deci, cu toată convingerea, get firefox!

... cu Elena Udrea. Care a ajuns la al doilea post şi Technorati zice că că are:

"64 blog reactions to elenaudrea.ro"

Se pare că Iliescu e mai tare. Deocamdată.

miercuri, 21 noiembrie 2007

Firefox 3.0 beta 1

S-a lansat. Mai încolo îl instalez să vedem ce poate.

marți, 20 noiembrie 2007

Elena Bloggerita

În seara asta, mai mult ca de obicei, am vrut să stau la ştiri la PROTV, să vedem cine pe cine a mai sinucis. Simţeam că ceva important s-a întâmplat în ţara asta astăzi.

Şi începe Esca:

Geam picat de la 15 metri în Cluj direct pe trotuar... elevă aruncată de la etajul 7... internet la toate satele din Românica... Elena Udrea a intrat în lumea bloggerilor... Astăzi a fost un soare cu dinţi... !!???!!! HOPAAA ...

"Elena Udrea a intrat în lumea bloggerilor". Eh, asta da ştire!

Şi da. It is true. Blonda de la PD are blog. Are motto în latină. Eu, sincer, mă aşteptam să fie în norvegiană :) Are istorie personală. Damn, are şi poveşti cu liceeni buzoieni simpatici! A propos, "imi creea complexe" la mine la Cluj se scrie cu un singur e. Dar vă iertăm de tura asta. Am şi uitat de ee printr-o vizită scurtă la pagina de poze.

Întrebarea evidentă este: Este Elena Udrea un blogger mai tare decât Ion Iliescu?

Mâine revin să vedem câte reacţii a ridicat în blogosferă.

PS: Spoor la blogat!

luni, 19 noiembrie 2007

Sa comentam uninominalul

De o saptamana, impreuna cu 4 colegi de la UBB incercam sa facem lumina in disputele pe scrutin uninominal la noi in tara. Daca am reusit, judecati singuri aici. Noua ne place ce a iesit si suntem mandri ca cineva din presa s-a gandit la asta.

Se poate si mai rau decat cu tiganii din Italia!

[Nu ştiu dacă povestea a mai fost preluată şi pe alte canale media, pentru că m-am deconectat de ştiri în weeekend, dar merită citită]

Odată cu prostia italienilor care fac pe dracu-n patru să scape de ţiganii noştri cinstiţi şi stigmatizează, pe această cale un popor întreg, ai putea să te întrebi cinstit, se poate mai rău?

Adică ce poate fi mai rău decât discriminarea idioată asupra copiilor românilor din şcolile macaronarilor, mai rău decât ura stupidă, alimentată de media din cele două ţări cu mesaje separatiste?

"Daily mail" ştie:


Porumbeii de mai sus au vrut să-şi facă un cuib în Noua Zeelandă, ei fiind britanici (insulari) la origini. Când au încercat să ajungă în ţara de la capătul lumii, amândurora li s-a spus că sunt prea GRAŞI şi că nu se pot stabili în noua ţară a zeelandei pentru că ar fi o corvoadă pentru sistemul public de asigurări de sănătate.

Soţul a reuşit să dea jos vreo 5 centimetri în talie, pentru a face faţă criteriilor de eligibilitate stabilite în formularul pentru viză şi acum munceşte ca electrician în Noua Zeelandă. Pe când soţia, neeligibilă conform standardelor din Noua Zeelandă, nu a fost lăsată să se alăture soţului. Şi speră acum ca, până la Crăciun, să poată slăbi suficient pentru ca să-şi facă sărbătorile alături de soţ.

Răspunsul departamentului cu probleme din Noua Zeelandă a fost următorul:

"The immigration department can't afford to import people who are going to be a significant drain on our health resources.
You can see the logic in assessing if there is a significant health cost associated with this individual and that would be a reason for them not coming in."

Eşti prea GRAS pentru NOUA ZEELANDĂ!!!

vineri, 16 noiembrie 2007

High Quality video de la Youtube

Cică se lucrează la dezvoltarea unui nou player de Youtube pentru a putea reda formate video superioare. Acest player poate detecta viteza de net la care user-ul foloseste site-ul şi decide pentru felul de streaming pe care îl va folosi pentru redarea video.

Se spune că în trei luni va fi gata.

Cu Basescu la telefon

Dragul nostru presedinte a mai gasit o forma prin care sa ajunga la publicul larg, adicatelea noi muritoriii, forma prin care vrea sa ne explice pertinent de ce trebuie sa ne prezentam la vot in 25 noiembrie. La vot, adica la referendum. Si pentru ca televiziunea publica nu s-a sinchisit sa-i mai aloce spatiu, a scos geniala idee a telefonului direct cu romanul. Asta nu inseamna ca se oboseste presedintele sa stea toata ziua langa un telefon si sa raspunda la apelurile romanilor de pretutindeni, ci a gasit o metoda mai ingenioasa. Dupa modelul robotului de pe la Orange sau Vodafone (pentru limba romana apasati tasta 1) a facut public un numar de telefon pe care daca il apelezi poti asculta un intreg discurs despre referendum, vot uninominal si curatenia clasei politice din tarisoara noastra. Nu comentez continutul mesajului, e la latitudinea fiecaruia. Formati 031.620.62.00 si ascultati mesajul. iar apoi reveniti cu pareri despre dansul, pentru ca sunt foarte curioasa.

joi, 15 noiembrie 2007

Baileys on ice

The face.

miercuri, 14 noiembrie 2007

ILIESCUUUUUU

Dragi tovarăşi,

vreau să vă mulţumesc pentru că aţi dat dovadă de un mare spirit civic şi de atitudine patriotă şi aţi răspuns la chemarea blogosferei.


"98 blog reactions to ECHILIBRU" - technorati.com

"Blog StatsTotal Views: 35,364" - Sorina Matei


Poate o ultimă zvâcnire a celui care va fi un alt fost mare preşedinte în lista istoriei României. Imediat după dictator şi înaintea stropitului cu cerneală şi a dirigintelui.

Încă puţin şi poate o ajunge pe tanti aia bloggeriţă de 95 de ani. La urma urmei, blogăreala e o activitate nu prea solicitană şi fostul preşedinte doar a declarat că se simte ca la 65 de ani.


[19.11.2007-LE: 222 blog reactions to ECHILIBRU]

Greva scenaristilor de la Hollywood

Mai jos e un filmuleţ care explică simplu de ce au intrat în grevă scenariştii de la Hollywood. În opinia lor asta e partea naşpa a internetului: oamenii se distrează la filmele tale dar tu nu ai nici un câştig din asta. Oameni buni, n-aţi auzit încă în România :)



marți, 13 noiembrie 2007

Fiero di essere

via...

luni, 12 noiembrie 2007

Pe gaura cheii

Ceva mai puţin porno, chiar decât caseta cu Columbeanu şi Monica, dar cu siguranţă mult mai educativ: cum funcţionează un piston într-un bloc motor. Video cu o cameră de mare viteză:

vineri, 9 noiembrie 2007

Update: Becali de Cluj

"In opinia mea este vorba despre o strategie a la Becali, adica prin sport sa-i dai o imagine simpatica la nivelul maselor. Nu cred ca Boc a ales o strategie buna, pentru ca, o spun cu regret, Univeristatea nu va avea succes in acest sezon", a comentat Gusa [pentru site-ul cu bannere gratis]
Şi eu sunt de aceeaşi părere , dar nu pot să bag mâna în foc că U Cluj nu va avea succes. Dar dacă zice Guşă, trebuie că ştie el ceva sigur, "pe surse".

Cica...

Se spune că ultima versiune de Nero Burning Rrom vine preinstalat în limba Italiană.

Hello world

Salut iniţiativa lui Adrian Popa, viceprimar al Clujului. Are blog aici. Din punctul meu de vedere e un pas mare. Spor!

El promite că nu va fi un blog "doar cu comunicate de presă". Să sperăm!

Eu îl vreau şi pe Tişe cu blog. Să vedem care-s mai mulţi: U-iştii sau pediştii. La urma urmei e o încercare în viaţa unui om politic să vadă unde are mai multă priză.

miercuri, 7 noiembrie 2007

Tise, U si 4 milioane

E gata, Tişe e manager general la U Cluj. Deci se poate da drumul puiului de becal în clădit temelie pentru un post călduţ pe scaunul încălzit de Boc.

Impact a intrat în acţionariatul U, ceea ce e foarte bine, dacă ei ştiu în ce s-au băgat. Au dat 600,000 euroi pentru 15% din acţiuni. Asta înseamnă, după un calcul simplu, că U Cluj face în jur de 4 milioane, mai mult sau mai putin. Cam puţin, nu?

Am avut ocazia să-i cunosc şi pe băieţi. Mi-au lăsat o impresie foarte bună. Sunt toţi tineri şi dornici de performanţă. Le-am transmis că eu, alături de staff-ul managerial, ne vom ocupa de atragerea sponsorilor pentru ca ei să-şi primească banii la timp. Jucătorii m-au asigurat că-şi vor face treaba pe teren pentru ca împreună să reuşim să salvăm echipa”, a spus Tişe. - ziua de cluj.
Şi dacă U Cluj retrogradează, Tişe va rămâne să aducă echipa înapoi în Liga I, NU?

marți, 6 noiembrie 2007

E cu dracu'

Facem ce facem şi tot câte un italian apare împuşcat sau omorât de un român. Treaba asta e cam necurată. Nu putea să fi fost altă naţie?

Un cetăţean italian a fost împuşcat mortal, luni seara, de preşedintele de o­noare al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) din Arad, Virgil Velin, în timpul unei partide de vânătoare, organizată într-o pădure de lângă oraşul Pecica, informează corespondentul AMOS News. -AmosNews.
Nu e bine.

luni, 5 noiembrie 2007

Se coace de un Becali de Cluj

Dacă e adevărat că fostul prefect Tişe este noul director general al "U" Cluj, modelul Becali va pătrunde şi dincoace de Carpaţi.

Păcat pentru o echipă, care de-abia a început să spere că se poate salva, să pice în calculul stupid al unor strategii post-prefectureşti.

Păcat şi pentru suporterii care, în naivitatea lor, îşi cară pumni unii altora şi mai au puterea să strige "Unica iubire pentru noi eşti tu!" pe un stadion ameninţat serios cu prăbuşirea la fiecare meci care strânge mai mult de 2000 de oameni.

Păcat şi pentru Cluj că după ce era singurul oraş în afara Bucureştiului cu două echipe în Liga I, va deveni şi singurul oraş care adoptă terfelirea unui simbol în scopuri politice.

PĂCAT. Mare păcat.

duminică, 4 noiembrie 2007

Hello world

Gânduri de jurnalist şi Convorbiri clujene. Tavi Hoandră şi Rareş Bogdan.

Ziua de Cluj. În bloguri.

LE: work in progress... e "gânduri de scriitor".

Despre brand, ghid util



Pentru toţi jmekerii din industrie. Foarte util.

"a charismatic brand is any product, service, or organization for which people believe there's no substitute"

[via]

Prezentarea poate fi preluată şi de aici [PDF].

sâmbătă, 3 noiembrie 2007

Prison break creeaza dependenta

Cand un amic afectat de virusul “Prison Break” mi-a pus in brate un DVD cu cateva episoade, ma asteptam la genul de serial cu care sa-mi omor insomnia care ma chinuia din cand in cand in serile caniculare de asta vara. Nu m-asteptam la ce avea sa urmeze: sa-mi ucid somnul cu premeditare. -prisonbreak.ro.
Mesaj postat de cea care administrează blogul de la blog.prisonbreak.ro. Dar amicul de unde avea "un DVD cu câteva episoade"? S-a pogorât prin Duh Sfânt, vorba lui Horaţiu?

Noroc cu DeCe plus plus.

Oricum serialul ăsta e serialul cu cel mai bun PR ever: word of mouth. Se ştia de Prison Break (imdb: 9.2/10!!, comparaţi cu imdb top 250) cu mult înainte de a se bănui că vreo televiziune vrea să-l difuzeze. Pentru că oricine avea acasă net şi DC a fost tentat măcar o dată să ia un episod şi să vadă de ce-l laudă prietenii săi. Şi, cică, e de ajuns un episod.

Eu, personal, nu m-am atins de niciun episod până nu a fost dat pe PROTV. Cred că din cauză că era prea pe placul tuturor. Nu cunosc pe nimeni care să fi văzut vreun episod şi să fi spus că nu e antrenant. Se ajunsese ca în aceeaşi zi în care se difuza un episod în State, episodul să poată fi găsit pe DC. Practic, se lansa în acelaşi timp în State şi în Observator, pe calculatoarele studenţilor de la Poli. [Evident, clujenii ştiu despre ce este vorba].

Acum, m-a atins şi pe mine virusul. Dar, din abstinenţa mea în a nu viziona serialul pe ecranul de 17 de acasă, forţat până la ultimul pixel, îl aştept, cuminte, în fiecare luni seară. Thank you, Mr. Sârbu.

Bine ca suntem europeni, ca altfel eram talibani!

Trei cetateni romani au fost batuti cu bastoane vineri seara in Roma, in timp ce faceau cumparaturi intr-un supermarket. Potrivit primelor informatii furnizate de agentia de presa ANSA, romanii au fost atacati de un grup de circa zece italieni care purtau cagule. Incidentul are loc la trei zile dupa izbucnirea scandalului care a intors toata Peninsula impotriva imigrantilor romani. - sursa.

ŞI ATUNCI VOI CU CE PLM SUNTEŢI MAI BUNI SAU MAI CIVILIZAŢI DECÂT ŢIGANII NOŞTRI?