sâmbătă, 31 martie 2007

Nokia construieste cea mai inalta cladire din Romania (II)

Conform surselor Idei la schimb, maine (o1.04.2007) va sosi o delegatie de cercetatori si oficiali Nokia din Finlada care vor evalua starea terenului de pe strada Campului pentru constructia viitoarei cladiri de 167 metri.

Vom reveni cu alte detalii.

Nu vreau ziua barbatului pe telefonul meu!!!

"5 minute erau acum o ora! Inca un motiv pentru care meritam si noi Ziua Barbatului..."

Bai, coae de marketing, nu vreau ziua barbatului pe telefonul meu mobil! Pentru care am avut descoperire de cont pe card si pentru care inca trag si pentru care platesc lunar factura. Nu mi-l platiti voi ca sa imi trimiteti tot soiul de cretinitati pe el! Sa va fie clar! "Tipa voastra de la marketing" sa ma scuteasca cu intelegerea psihicului masculin.

Si numai pentru ca m-ati trezit din somnul de frumusete de weekend, si tot nu mai votez Ziua Barbatului. Si nu mai beau Bergenbier!

PS: Lapona Heineken rulz! Pe asta prietenii mei o stiu. Cu siguranta.
PPS: Culmea e ca abonamentul e pe numele sotiei mele. Vreau sa vad si eu geniile de la marketing care au dat comanda sa se trimita sms-uri cu "Voteaza ziua barbatului" pe numere random.

vineri, 30 martie 2007

Nokia construieste cea mai inalta cladire din Romania la Cluj

Conform ziarului local EXPRES TRANSILVAN, oficialii Nokia au declarat ieri ca vor construi cea mai mare cladire din Romania, la Cluj Napoca ce va fi gata in maxim 2 ani. Cladirea va avea nu mai putin de 167 de metri si peste 40 de etaje. Viitorul showroom Nokia va fi de asemenea amplasat la ultimul nivel al acestei cladiri si va fi un omagiu adus ospitalitatii municipalitatii si locuitorilor orasului. Municipalitatea din Cluj s-a aratat incantata de aceasta idee si a promis ca va incepe demersurile pentru a permite constructia viitoarei cladiri pe amplasamentul actualei fabrici Ursus din oras, dupa relocarea activitatilor acesteia in afara Clujului. Cladirea va avea si spatii de birouri care vor putea fi inchiriate si va avea, probabil, cel mai mare nivel al chiriilor din provicie.

Si mai interesanta va fi ceremonia de "ground breaking", cand oficialii Nokia, conform unor uzante si cutume din Finlanda vor ingropa la temelia viitoarei cladiri un ren din Finlanda. Aceasta va fi probabil principala atractie pentru vara acestui an in orasul de pe Somes. Ca un omagiu adus clujenilor si municipalitatii, primarul orasului de pe Somes va fi cel care va avea onoarea de a impusca animalul ce va fi apoi cladit la temelia impetuosului edificiu.

joi, 29 martie 2007

Eu nu fuck asa ceva!

Cristina Rus, cunoscuta vedetă de muzică light loveşte pe contraatac. Hai măi Cris, pe bune! Fac şi băieţii de acolo ce pot să sporească vânzările. Of, nu toată lumea poate ca tine, să ajungă mare doar cu ea-ntre picioare! Gata şi cu rima! Dar tu Cristina, nu pot să nu contraatac la rândul meu, când spui:"Eu nu fac aşa ceva, darămite să mă las fotografiată!” Fotografiată, să admitem că nu, dar că nu te laşi, hai mă leşi?!

Ce spune telefonul tau despre tine?

Nokia: Family-minded, middle aged managers, balance seekers, health conscious
Motorola: Fashion conscious, under 24, fun seekers, individualistic
Sony Ericsson: Ambitious young men, professionals, success driven, individualistic
LG: Favorite of mums, stay-at-home parents, success driven, harmony seekers
Samsung: Young women, career focused, success driven, fun seekers
Studiu Nielsen Media in Australia.

Nu, Sagem My-X 1 nu spune nimic despre voi. Inca n-au reusit sa-l descifreze.

Killer Wonderbra Ad



Te face sa vrei sa privesti din lateral, nu?

Supararea cand imi vine, dau cu blogul dupa tine

1.Romania e o tara de microbisti inapoiati, dar cu net. (Asta e o afirmatie mai mult retorica)

Acum doi-trei ani, 90% dintre cei care aveau acces la net si il accesau regulat, habar n-aveau ce inseamna blogul si se multumeau cu F5 din ora in ora pe gsp, rdf sau, in cel mai bun caz un evz. Editiile online ale ziarelor au simtit asta si, cu gsp in frunte au dat mai mult continut pe site-uri. In timp cat de cat, sa zicem... real. Adica au dat mult mai multa importanta editiei online si o actualizeaza cel putin o data la doua ore. Si asa ajunge gsp.ro in top cinci in fiecare saptamana pe trafic. Cu stirile proaspete pe care le difuzeaza. Si au milioane de afisari. Pentru ca suntem milioane de microbisti (evident barbati) si doar cateva mii de suporteri ai altor sporturi. De-aia nici nu vor pune vreodata un feed RSS pe gsp. Asa cum au toate ziarele din strainatate. Feed RSS ordonat, frumos, dupa categorii, dupa comentarii etc. Pai de ce sa puna? Sa le citesc eu articolul in feed reader si sa piarda afisarile si vizitatorul? Niciodata, cel putin nu in deceniul asta. Mai bine isi fac "toolbar" pe o unealta gratis de pe net. Si o dau celorlalte milioane de microbisti care la randul lor vor sa fie "informati" despre ultimele "poze inedite" cu femei in fularul nationalei/Rapidului/Stelei/etc.

2. Si inca putin si microbistii au inceput sa citeasca bloguri.

Cand gsp a vazut ca merge mai bine cu online-ul .ro au dat drumul la bloguri. Asta a fost probabil singura miscare pentru care ei trebuie laudati. Orice s-ar spune, gsp a popularizat blogurile in randul maselor de microbisti si nu numai. Atat doar: le-a popularizat. Nu le-a facut mai bune (ba din contra), ci le-a facut cunoscute. Ca mijloc de comunicare. Si au dat drumul la blogsport. Si au lasat libera calea microbistilor pentru a se injura copios ori de cate ori se punea, retoric, vreo intrebare de genul: "Cine credeti ca va castiga/pierde/aduce cupa/fi titular/va fi dat afara... ?". Deci Romania e o tara de microbisti frustrati.

3. Cand microbistii frustrati s-au apucat sa scrie bloguri, a inceput showul.

Blogurile romanesti, atatea cate sunt ele, sunt scrise de doua categorii de oameni: aia care au ceva de spus in domeniul lor (advertising, online, technologie, carti, sport, filme sau presa) si care n-au nimic de spus din nici un domeniu specific, dar sunt cititi pentru felul in care vad ei lumea. Asa s-a cristalizat in timp o lista de bloggeri "A-list". La inceput, multi dintre cei care isi faceau un blog, aveau linkuri inspre blogurile gsp. Deh, erau primii care au dat bloguri in masa. Apoi lista s-a cristalizat mai mult si blogurile gsp au disparut din blogrollul bloggerilor romani. Asa s-a ajuns la un A-list cu nume semnificative pentru domeniile de mai sus. La asta a ajutat mult si blogfestul. Si iata ca se contureaza o noua categorie de bloggeri. Microbistii aia frustrati care, pentru a arata lumii ca ei sunt contra (cam ca in spotul ala cu Jugaru de la ProFM) fac si ei un blog. Si nu-l pot face fara impact. Adica nu putem fi anti-un-no-name. Si-atunci le fac antizoso si antijeg. Astea sunt exemplele pe care le-am gasit eu. Nu le dau link, pentru ca nu merita atentie tocmai prin faptul ca ei sunt contra dar nu difera cu nimic in felul lor asta "contra" de a fi zososucks sau antijeg (e cam complicat, dar veti intelege daca recititi). Adica ei sunt anti si pace. Nu "@nT!" in felul lor ci doar anti.

Sunt curios ce urmeaza dupa faza asta. Poate urmeaza blogul anti-anti-X :)

miercuri, 28 martie 2007

Cristina Rus s-a miscat repede

Cristina Rus s-a miscat repede (bine a facut!) si a dat jos de pe net pozele in care cica era ea si o acadea. Oricum pozele erau fake, cu asta sunt de acord. Nu mai merge nici un link catre paginile respective. Ba mai mult, contra-atac.ro a murit de tot.

Toate vedetele isi trag trafic, se po-pula-rizeaza sau se de-po-pula-rizeaza de la acadele. Paris knows best!

Si oricum, Google le ajuta si el cat poate:

Azi e ziua mea

Astazi e ziua mea. Si eu sunt racita. Cobza. Si manifest toate simptomele ce tin de raceala: febra, dureri de cap, curgeri de nas... Intr-un fel e bine. Se abtine lumea sa ma pupe (mie nu imi place sa fiu pupata). Altfel e nasol. Pentru ca raceala nu imi da voie sa ma manifest asa cum as vrea. Adicatelea sa fac pe grozava, cum fac io de obicei, ca azi e ziua mea. Ca sa rezolv aceasta problema am stabilit ca ziua mea e saptamana viitoare. Adica dupa ce imi trece raceala. Faza naspa e ca saptamana viitoare cand o sa am eu chef de ziua mea, nu o sa ma mai bage nimeni in seama... Trist. Asa ca incerc sa schitez un zambet de fiecare data cand cineva imi zice La Multi Ani! si sa ma bucur, macar putin ca azi e ziua mea. Si pentru ca e ZIUA MEA, primesc tot felul de urari. Cea mai frumoasa urare mi-a facut-o mama. Suna cam asa: "In 28 martie 1983 la 7 dimineata am visat ca imi batea la usa o fetita foarte frumoasa si eu am lasat-o sa intre. In aceeasi zi la 23 si un sfert a venit cea reala. La Multi Ani, draga mamei". Si cu ocazia asta am realizat cat de mult s-a bucurat mama ca am venit eu pe lume....

Rivalitate in identitate

Topul Capital 100 femei de succes:



Cat de succes poate fi un redactor Capital care a incurcat diva cu zana?

Capital - Top 100 femei de succes

Daca nu ati pus inca mana pe un astfel de top, da-ti fuga la chioscurile de ziare si cumparati-va! Si dupa ce va cumparati, deschideti direct la locul 41! Si o sa vedeti ca pe Andreea Marin o cheama Mihaela Radulescu! Revine Bogdan cu amanunte.

marți, 27 martie 2007

Stati sa imi fac cruce...

Cotidianul scrie de initiativa unui procuror turc de a demara o ancheta preliminara impotriva prim-ministrului tarii, Recep Tayyip Erdogan. Lucru aparent normal intr-o tara civilizata! Probabil nenea asta a dat cu bata in balta si acum va suporta consecintele. Totusi, motivul acestei anchete este cel putin ciudat: in urma cu 7 ani, intr-un interviu acordat in Australia, premierul turc facea referire la Abdullah Ocalan, lider al kurzilor, numindu-l "domnul Ocalan". Politicos turc! E si atunci care e problema? Ei bine, se pare ca legislatia acestei tari are un articol mic ratacit prin vreo lege care zice cu gura lui ca e interzisa „elogierea crimei si a unui criminal", iar liderul kurzilor este condamnat la inchisoare pe viata. Eu zic sa il condamne la moarte pe Erdogan! Cata nesimtire, auzi la el, sa fie politicos!!!

luni, 26 martie 2007

Noua Zeelanda sa ma astepte mult si bine

Vom putea sa calatorim fara vize in Noua Zeelanda incepand cu 30 iulie 2007. Pe mine pot sa ma astepte mult si bine!

Numarul 1 la ei in materie de simpatie.ro este un site de dating online cu totul special. Poate Becali se baga, cine stie?

Chestiune

Dan Pavel, dupa ce a facut o teorie a partidelor politice pe la un show numa bun de schimbat programu, in care a demonstrat ca PNG-ul e singurul partid politic din Romania, a mai scos azi una. Poate chiar mai tare ca prima: il asteapta pe Titus Steel in PNG cu conditia ca acesta sa faca filme religioase. Nu e gluma. Omu chiar a lansat aceasta invitatie. Ia imaginati-va, oameni buni, cum ar juca Titus rolul lui Moise de exemplu......

Cum sa fii atat de...?

Esti un cantaret cu voce de cantareata. Ai succes cu o piesa la EuroVision. Iti pune Cel de Sus mana in cap si faci o mica avere dintr-o melodie. Ti se urca la cap si vrei sa devii cu totul femeie.

Numai asa imi explic ca Traistariu vrea sa-si ia un Porsche MOV!
Astfel, în viitorul apropiat, Mihai va conduce un Porche decapotabil a cărui valoare se învarte în jurul sumei de 60.000 de euro. Din această sumă, aproximativ 10% vor reprezenta costurile pentru vopsirea maşinii, avand în vedere că Trăistariu şi-a dorit o culoare unicat, respectiv o anumită nuanţă de mov. - Curentul

vineri, 23 martie 2007

Cel mai tare blog

S-a rezolvat problema "blogului" tricolori.ro :



Vor urma cresteri exponentiale ale traficului "blogului". Sunt convins.

Hai sa emigram!

Va mai aduceti aminte acum ceva timp cand Nati Meir incerca sa sustina o initiava parlamentara pentru a face traiul detinutilor din Romania mai bun?

Omul, parlamentar cu leafa de la stat, o fi facut si el ce face tot parlamentarul: pleaca prin lume in "delegatie", sau "in interes de serviciu". Si probabil a ajuns si in Austria. Si iata ce l-o fi marcat pe Nati al nostru pentru a cere conditii mai bune:


De afara parca e showroomul Mercedes de pe Calea Turzii.



Inauntru arata mult mai bine decat orice camera de camin din Hasdeu sau de oriunde din Cluj. Macar e "unilocuibila". Pentru tocilari e ideala in timpul sesiunii. Si pentru timp liber, dupa cum se vede mai jos:


[via...]

Si atunci, ce e mai bine: puscarias in Austria sau student in Cluj?

Salata greceasca

Hotnews scrie de initiativa unui parlamentar elen de a amana reducerea costurilor de roaming, sustinand ca pietele de telefonie mobila din Romania si Bulgaria nu sunt suficient de "mature". Afirmatie total "dezinteresata", doar patronii OTE sunt greci! Amendamentul a fost depus la comisia de specialitate a Parlamentului european, urmand ca trimisii romani sa isi faca datoria si sa stopeze aceasta initiativa stupida. Sau cel putin asa as vrea eu...
In cele din urma, as sugera ca in semn de protest, sa trimitem inapoi tot uleiul de masline pentru ca nu respecta procesul tehnologic! Mai mult, a venit momentul sa respingem mitologia greaca, lung sir de povesti de inspiratie SF. Hai sa fim seriosi, cine ar putea sa tina cerul pe umeri, cum ai putea gasi femei frumoase in Grecia, sau cum ai gasi un "localnic" care sa duca la capat 12 munci istovitoare. De parca zeii nu ar fi putut gasi o locatie mai buna!

Print

Pentru ca se poarta rebranding-ul:
The Guardian vs Ziua.

ClujBlogFest la start


S-au definitivat logo-ul, butoanele si categoriile. Organizatorii au dat drumul la site si mai asteapta sugestii si recomandari. Bafta si spor!

Tag Technorati:

joi, 22 martie 2007

Sa moara Mircea Badea de ciuda!

Zoso a ajuns in redactie la FHM. Si va avea probabil paginile lui de glorie in FHM numarul din mai.

Numai ca sa moara Mircea Badea de ciuda ca nu a dat nas in nas cu Ilinca Vandici in toaleta la femei :)

[via...]
Keep up the good work!

Love is in the air

Scarlet + Justin = Kids? cam asa ar arata:



Brad + Angelina = Kids? Putin probabil, dar totusi:



[via...]

La furat

Vorbeam ieri de vizita lui Dominic Purcell in Romania. Aici, intre noi. Nenea asta a jucat in "John Doe", un serial excelent difuzat cu ceva timp in urma de TVR 1. Totusi, domnul Purcell e cunoscut in ultima vreme in Romania gratie noii sale productii, "Prison Break". Nu cautati ghidul TV, nu o sa gasiti acest serial! Da, doamnelor si domnilor, filmul este accesibil doar celor care au o legatura la internet si cel putin un dc++ in dotare...Sa furam, dara!
Intre noi fie vorba, e disponibil pe net episodul difuzat marti seara pe FOX.

Anatomia lui Grey

Iata de ce am uitat de "E.R." :



Si de ce castiga ea 200,000 de gugu pe episod.

Pentru ca am uitat de "E.R.", nu?

Tragedii!!!!!!!!!

In tara noastra se intampla tot felul de lucruri importante. De exemplu Adela Popescu s-a despartit de Bordeianu. Tragedie mare. Va dati seama: toata haita de muieri care priveau la telenovele si idolatrizau cuplul perfect o sa sufere o crunta dezamagire. Rating-ul postului Acasa o sa scada spectaculos, acum, ca nu mai ai motiv sa te uiti la telenovela. Aia doi nu mai sunt un cuplu ci joaca un rol. Sau va creste surprinzator, ca doar tebuie urmarit ineaproape daca la Povestiri adevarate nu cumva apar protagonistii cu dezvaluiri incendiare. Alta stire bomba, e ca Andreea Balan s-a despartit de Keo. Va dati seama, alta tragedie! Adica dupa ce baiatu s-a chinuit sa ii scoata un album, acuma ea ia laurii si ii intoarce spatele. Vai, vai! Si pe langa tate astea, Moni s-a saturat sa fie maritata! Daca se despart si astia, B1TV are o problema: nu mai are emisiuni imorale si plictisitoare seara.

Cu toate tragediile astea de pe la noi, trebuie sa ne rugam ca presedintele si premierul sa se impace, Felix sa se potoleasca(na ca iar am ajuns la pisoi) si cu totii sa se concentreze asupra noilor probleme ale tarii. Adica trebuie sa gasim o solutie ca celebrele cupluri ale tarii sa nu se mai desparta. Daca Doamne fereste, se desparte Andreea Marin de Stefan Banica? Catastrofa nationala! Deci lasati domnilor politichia, si puneti osu la a gasi o solutie!

Distins destins

Hai sa o mai dam si pe publicitate o tzaruca. Si pe la noi prin agentie se tot comenta si rascomenta ultima “plomba” scoasa de de cei de la LOWE& amicii lor. Bineinteles ca arat cu deshtu’ catre spotul de la Timisoreana. Izul de epoca apartine cu siguranta oricarui alt spatiu decat cel mioritic, unanim am votat ca fresca sociala reprodusa este cea a unui West Salbatec. Mai asteptam doar sa vad trecand prin fata camerei cate unul impanat la mansarda, clatinandu-se dupa ce a degustat din apa de foc.

Boonnnn…sa revenim la plot: Printzishorul cela care s-a nimerit in mijlocul nerodului, pardon norodului, si ca orice neavenit intre ale treburilor obstesti de zi cu zi, ba a trecut pe rosu de era sa dea ditamai cabalina peste el, ba o tanti, cu make-up-ul de la Max Factor dus pana in decolteul obraznic, il imbie cu un zambet de prima pagina din Unica. Si totusi profund dezorientat, acest printz cu moaca de Elvis are taria morala de a rezista ispitei si printr-o oarecare coincidentala coincidenta nimereste la fabrica de facut butoaie pentru bere. Aici, si normal, a mai dat dovada inca o data de limitarile sale intelectuale si manuale, iar la interventia lui Mos Ion Doaga de butoi, este pastrat in functie. Ei nah, poveste curge pana aici, dar mai departe, dupa ce fraternizeaza cei doi la o bere, si aici se face prima data legatura intre toata actiunea si berea advertisata (scuzati-mi compromisul lingvistic), faci un “Aaaa!..m-am prins.” Ajuns inapoi in siguranta oferita de palatul conjugal, printul da masura experientei acumulate, prinzandu-se si el de o vorba inteleapta a fostului tatuc, prezent portretizat pe un banner de colectie atarnat de un perete (a se citi tablou). Si cu graiul dulce, ce aminteste de filmele authotone, cand prefereai sa le vezi pe Mute si cu subtitrare, scoate o fraza grea si profund existentiala. Mai apoi, in eternul spirit balcanic, fara o licitatie sau un concurs prealabil, acorda mosului ce facea butoaie, medalia imperiala pentru “cea mai distinsa bere”. Aici am ramas putin suspendat intr-o disonanta cognitiva. Adicatelea cum…babacu facea butoaie si el ia medalia pentru bere? De unde si pana unde? Asta una la mana. Facand abstractie de asta, inca tot imi persista in neuroni conceptul de “cea mai distinsa bere”. Fratilor ajutor….Sigur nu a vrut sa zica “cea mai destinsa bere”….? Fir-ar perciunii lui sa fie! Check it out: http://www.iqads.ro/clipul_publicitar_1146/timisoreana___printul.html

Intariri pentru PD

Sa-l anunte cineva pe Basescu ca s-a scos. Gata! Sa nu-si mai faca griji ca ramane fara sustinatori in PD, ca Felix vrea sa-l suspende, sau ca Tariceanu vrea sa fie premier de externe. De-acum incolo, o noua echipa de calibru mondial va intra la carma PD. Ea este deja membra, el este membru in devenire, fost membru televizat. CU M MARE.

Doamnelor si domnilor: TITUS STEEL SE BAGA IN PD. Si impreuna cu Elena Udrea vor fi urmatorii lideri ai generatiei expirate de politicieni din Romania.

Asteptam cu nerabdare votul uninominal si afisele electorale.

Stupiditate maxima

De cateva zile incoace imi tot doresc sa imi schim job-ul. Adica de ce sa stau eu sa lucrez intr-o firma unde tre sa muncesc si sa-mi folosesc creierul, cand as putea sa ma mut la stat, sa nu fac nimic si sa iau si o gramada de bani pentru asta? Ieri vroiam sa fiu diplomat. Nu ca postul asta nu presupune munca, dar se iau bani frumosi. Astazi vreau sa lucrez in agentiile de stat. Acolo nu tre sa fii destept sau sa ai creier ca sa lucrezi. Nu tre sa ai habar de nimic din ce se intampla in jurul tau si mai mult nu tre sa respecti munca altora. Poti sa-ti bagi picioarele linistit in ce fac altii ca daca tu stii ca oaia roz e gri apoi sa tot vina altii sa-ti zica ca e roz ca nu te intereseaza. Ba chiar mai si semnezi documente oficiale, sub sigla Guvernului Romaniei, cum ca oaia roz e gri. Asta da loc de munca. Un post care iti da posibilitatea sa-ti construiesti propria realitate, pana la urma: iti iei o turma de oi roz si te lauzi la toata lumea ca tu ai oi gri. Si cine te contrazice sa fie sanatos, ca oile tale sunt stampilate de Guvern. Adicatelea, autoritatea suprema in masura sa ateste ca oile tale roz sunt gri....

miercuri, 21 martie 2007

Holy Hooters

Hooters se extinde in Israel:

"International expansion is a major focus for our company, and we are very excited to add Israel to our family" - operatorul fancizei Hooters. (Reuters)

Voiculescu la Turcescu:

"Domnul Basescu poate sa fi fost securist si sa fi facut lucruri bune pentru tara. Asta nu ma intereseaza..."

LOL

Fumati un apel careva?

Telefonul fumatorului:



[via...]

Nu pricep

De ce pleaca Ioanitoaia de la Antena1 si face emisiune la TVR. Chiar nu inteleg. Oare de ce?

Plateste TVR chiar asa de bine, sau Antenele se reprofileaza?



powered by performancing firefox

Vreau sa fiu diplomat

De azi dimineata cea mai ferventa dorinta a mea e sa fiu diplomat. Asta dupa ce, in prealabil, am fost ministru de externe. Doar asa pot fi un diplomat de succes. Sau cu mai putin succes dar cu bani.

Daca pana in aceasta dimineata il admiram pe Mihai Razvan Ungureanu, acum am indoieli fata de calitatile sale. Nu de calitatile sale in domeniul diplomatiei, pe care nu am motive sa le contest. Am insa ceva de spus in ceea ce priveste moralitatea dansului. Inainte sa fie ministru de externe, domnul mai sus mentionat a fost reprezentantul Romaniei la SECI, post care a ramas blocat dupa ce acesta a fost numit ministru de externe. Acum ca a fost nevoit sa demisioneze, domnul Ungureanu se va intoarce, cel mai probabil, la acest post. Pana aici corect si oarecum logic. Dar domnul Ungureanu a avut insa grija, inainte de a parasi ministerul de externe, sa-si asigure un trai decent. Vorba aia, are nevoie omu de paine si lapte, sa traiasca si el bine. Asa ca demisionarul ministru de externe a initiat o hotarare conform careia a obtinut o marire a salariului pentru postul pe care il ocupase si la care spera sa se intoarca. Nu e de condamnat, ca doar orice cetatean isi doreste o marire de salariu, apreciere si recunoastere la locul de munca. Chestiunea e insa alta. Salariul a fost dublat, ajungand, cu sporuri si prime, obligatorii pentru un asemenea post care presupune stres si maxima responsabilitate si profesionalism, la frumoasa suma de 8000 de euro. Sa ne traiesti domn ministru! Stiti ca de o asemenea marire de salariu nu s-a mai bucurat niciodata nici un diplomat roman? Sau ca o asemenea suma nu mai primeste nici un cetatean roman trimis cu treaba, de catre statul roman, departe de locurile natale? Pai unde e moralitatea, colegialitatea si onestitatea domnului ministru? Nu putea, macar asa, de ochisorii lumii, sa ii serveasca si pe oropsitii sai colegi cu cate o marire?

E dezamagitor uneori sa vezi cum unii oameni, pentru care aveai respect si consideratie, fac unele lucruri la care nu te asteptai nici in ruptul capului. Sunt curioasa, dupa Mona Musca si Razvan Ungureanu, cine urmeaza.

Despre fotbal..din nou .Si despre alfabet

Fotbalul romanesc a crescut enorm in ultimii doi-trei ani. Asta e clar. Totul a inceput, daca mai tineti minte, cu finala de cupa Intertoto in care a ajuns CFR Cluj. Dupa aceea au urmat performantele Stelei lui Protasov, Rapidul lui Lucescu, Steaua lui Olaroiu. Exponential a crescut si numarul jucatorilor straini care evolueaza in Romania. Multi dintre ei sunt doar asa... de umplutura. Sunt si cativa jucatori care dau intr-adevar culoare jocului prin mentalitatea si metodele dupa care stiu sa practice fotbalul.

Conducatorii insa au ramas aceiasi. Aceiasi Becali, Borcea, Copos etc. Astia doi din urma nu ezita cu nicio ocazie sa-si etaleze cunostintele de limba si aversiunea fata de Steaua. Ati observat ca fiecare jucator strain din curtea lui Borcea sau Copos care, evident, nu stie limba romana cand aterizeaza in Liga lui Mitica, este invatat precum cainele lui Pavlov doua cuvinte: Batem Steaua!

S-a intamplat cu Ze Kalanga la Dinamo, acum se intampla cu Toure de la Rapid. Si exemple mai sunt. Astea l-am contabilizat eu. Ze Kalanga a aterizat pe aeroport si, fara sa aiba habar ca a picat intr-o tara poate mai bananiera decat a lui, a fost invatat : Batem Steaua! Inca la primul interviu atat a spus: Batem Steaua! La fel l-au invatat si pe Toure: Batem Steaua!
Trebuie ca primul cuvant pe care l-au invatat a fost Steaua si ce este Steaua. Dupa aceea au invatat "batem" si iata primele cuvinte din limba romana.

La naiba, trebuie sa rescriem alfabetul!
Si sa le explice cineva invataceilor ca a bate pe Steaua inseamna a fi egalul Vasluiului. Sau al Galatiului.

Criza politica

In ultimul timp aud tot mai des ca Romania este in criza politica. O criza politica asa cum nu am mai intalnit in ultimii 17 ani. Si asta din cauza ca presedintele si premierul se caftesc, unul pe altul, in direct, pe la toate posturile de televiziune si de radio la care sunt invitati. Lucru deosebit de grav, zic unii, daca aceasta situatie a ajuns si dincolo de granitele acestei tari. Mie mi se pare ca situatia asta e putin exagerata si ca se uita de unde a plecat totul. Si asta ma face sa ma intorc putin la motanasul apretat si pufos(nu inca dar sunt convinsa ca asa va fi). Cine a pornit acest circ? Cine a scos biletelu Alro care a pornit cearta serioasa intre presedinte si premier? Nu ca nu ar fi fost premise inainte si ca astia doi nu-si dadeau coate inainte, dar au cazut in plasa conservatoare si au muscat din momeala intinsa de motanel. Ei se jignesc, isi arunca acuze si pisoiu se distreaza, ba mai are si tupeul sa se duca la presedinte si sa-i cera demisia. Va sa zica, solutia imorala isi confirma statutul, coace pe dupa perdelute urmatoarele miscari pe scena politica si toti restul se berbecesc si participa cu un entuziasm debordant la toate aceste jocuri cu ghemotocul puse la cale de Felix. Felicitari domnule Voiculescu, ati ajuns, intr-un fel sa conduceti Romania. In aceasta situatie ar fi absolut dureros ca Inalta Curte de Justitie si Casatie sa va respinga contestatia. Dar nu imi fac griji caci, si daca ar fi asa, tot ati gasi dumneavoastra o cale...

Se intampla in Romania

Sportul Studentesc incearca o rebranduire folosindu-se de traditia echipei si de performantele sectiilor de juniori (GSP). Conducerea clubului intentioneza sa lucreze cu Bogdan Naumovici la crearea catorva spoturi care sa ii fidelizeze pe microbisti. Interesant, prima campanie de acest gen vine de la o echipa care momentan se afla in esalonul secund, fara sanse reale de promovare.

marți, 20 martie 2007

Am instalat un add-on la vulpea mea de foc de acasa

Asta e doar un test ca sa vad daca merge. Am instalat un add-on de aici care e util spre foarte util pentru ca ma lasa sa postez pe blog chiar daca nu sunt logat pe blogger.com. E o aplicatie integrata pentru firefox si pot edita orice post direct din browser. Poate e util, poate nu. E optimizat cam pentru toate platformele de blog: Wordpress, Typepad etc.

Pentru mine e util. Incercati-l.

PS: Dupa ce il instalati, in firefox, in partea dreapta jos a browserului e o iconita care e de fapt shortcut spre add-on. Urmati pasii si logati-va cu username si parola pentru platforma voastra de blog. Bafta!



powered by performancing firefox

Youtube premiaza userii

Youtube isi va premia utilizatorii pentru cele mai bune clipuri, user generated content de data asta. Sunt mai multe categorii in care puteti vota: cel mai creativ, cel mai inspirativ, cea mai buna serie de clipuri, cel mai bun clip de comedie, cel mai bun clip muzical, cel mai bun comentariu (pentru bloggeri), cel mai "adorabil" clip (asta suna cam aiurea).

E naspa ca nu poti propune alte clipuri decat cele care sunt deja in primele 10. Probabil au un juriu care a facut deja o selectie. Sau trebuie sa se termine o runda de votare ca sa poti propune altele, nu stiu inca.
Pacat ca nu e nici un clip produs de vreun roman. Asta de mai jos merita un loc in top 10.

Telefoane, telefoane

"Uzul exagerat al telefonului mobil poate cauza impotenta". Asta ar trebui sa scrie in curand pe cutiile telefoanelor mobile, intrucat conform ultimelor studii in domeniu, barbatii care folosesc peste 3-4 ore/zi telefonul mobil au inregistrat scaderi dramatice ale calitatii spermei datorita undelor electromagnetice care dauneaza sau distrug celulele umane. [via...]

Atentie phone addicts! Lasati-o mai moale sau va ramane moale!

rotechdump


Technorati.ro - un tool (-asta e un compliment, sa stiti) care nu mai are nevoie de nici o prezentare.


Nici de cunostinte de limba nu are nevoie.

S-a dus asteptarea mea...

Fir-as al dracu daca mai astept vreodata ceva! Eu sunt o persoana care sta foarte prost cu rabdarea. Adica nu am deloc. Si azi imi propusesem sa astept. Si am asteptat. Si ce zic ei? Ca se amana! Bogdane, fac o bere. De ce? pentru ca o sa-l frece bine in Tide/Ariel/Persil, o sa-l clateasca bine in Coccolino/Lenor/Silan si iese motanelu pufos, apretat, calcat si curatat, gata gata sa se ocupe in continuare de destinele acestei tarisoare. :((

GMP

GMP este agentia care a lucrat brandul Basescu si l-a facut carmaciul sef al Romaniei. Pe langa site-ul care e genial, mai au in portofoliu si cateva idei absolut originale pe print, precum cea de mai jos.

De ce?

De ce mama naibii pantalonii mei crem devin verzi? Nu i-am patat, nu i-am murdarit, i-am spalat...nu inteleg.

Asteptand

Astazi Inalta Curte de Justitie si Casatie se va pronunta in cazul motanului Felix. Bogdan zice ca-l scot basma curata. Eu zic ca nu. Si pana la verdictul final, asteptand, in Romania se mai petrec si alte lucruri interesante. De exemplu, in acest moment, au loc la Cotroceni consultari intre presedinte si partidele politice parlamentare. Cica se incearca rezolvarea crizei politice. In Senat se discuta Motiunea anti-Hardau. Cica invatamantul merge prost. Subiectul zilei, pentru mine, ramane Felix. De ce? Pentru ca vreau sa vad daca in ziua de astazi, in Romania democratica (sic!) ne poate cineva privi cineva in ochi si sa ne spuna ca a da cu ciocul pe la securitate nu e de rau. Adicatelea faptul ca parintii, fratii, bunicii nostri, care au avut de suferit din cauza acestor note informative, trebuie sa inteleaga ca erau niste simple note menite sa asigure siguranta nationala. Mai precis motanasul nu dadea cu ciocul pentru a face rau cuiva, ci pentru a pune interesul national mai presus de orice. Curios este ce va zice motanasul daca lucrurile se petec asa cum cred eu, adica contestatia e respinsa si va purta stigmatul securistului. Adio partid? Adio trust media? Adio viata in lumina reflectoarelor care indica ca are si el o parere? dar sa asteptam....

Linkthink

News.
Una proasta: Ronnie O’Sullivan – Ding Junhui joaca in primul tur al Campionatului Mondial de Snooker.

Doua bune: Nelly Furtado va aparea in CSI New York. La noi poate peste cativa ani;
Mai avem si noi motive de mandrie nationala (ca la fotbal...): astazi - Catrinel Menghia.

luni, 19 martie 2007

Adobe lanseaza Apollo

Adobe a anuntat astazi ca au lansat prima versiune publica a Apollo, o aplicatie desktop bazata pe coduri HTML, JavaScript si Ajax capabila sa ruleze Rich Internet Applications (RIA), fara prea multe batai de cap. Aplicatia ruleaza atat online cat si offline si permite accesul la internet fara a utiliza un browser dedicat.

This is the future of internet, people! Si nu numai.
Vedeti mai jos o demonstratie a ceea ce poate Apollo, o aplicatie dedicata eBay pentru Apollo de data asta. Sound needed.



The market for rich Internet applications is growing rapidly. Spending on RIA business applications is projected to increase rapidly over the next five years, exceeding $3 billion by 2011. This $3 billion market is exemplified by the growth of sites such as MySpace, YouTube, Zillow and Google Maps. - ZapThink.com

Elwis se retrage in glorie

Dupa o perioada de 5 luni in fruntea Serviciului de Informatii Externe, Claudiu Saftoiu, unul din "oamenii presedintelui", a demisonat. Institutia a remis un comunicat sec, care nu dadea nici un fel de explicatii cu privire la motivele acestui demers. Totusi, nu cred ca exista vreo indoiala ca i se trage de la audierea in fata comisiei parlamentare conduse de Felix Voiculescu. Eroarea comisa de Saftoiu este intr-adevar una care cerea o astfel de masura. Se pare ca presedintele Basescu a pastrat la Cotroceni membrul "bun" al familiei Saftoiu.

Invataminte

Cititi aici, despre ce inseamna vizitatori online in noua era 2.0. Noua pentru noi, pentru ca pentru altii web 2.0 este deja old news.

Trageti concluzii si examinati-va posibilitatile si scopurile in legatura cu ceea ce cautati voi pe internet si ceea ce ar trebui sa gasiti sau sa oferiti.

Despre Bond 22

Pentru fanii James Bond: se pare ca al 22-lea Bond va fi o continuare directa a ceea ce s-a intamplat in Casino Royale. Eu il astept cu nerabdare.

Spalatorii de cadavre - postat de un om considerat prost



Am un prieten in USA care a plecat in vara lui 2002 cu viza temporara pentru munca, din aia pentru studenti. Si dus a fost. Nu s-a mai intors ever. Acum ii merge bine. Are omul casa, masa si masina. Si mai are putin si primeste si cetatenie. Nu fara sacrificii, fiti siguri de asta! I-a fost greu mereu. Si nici acum nu ii e mai usor, insa imi povesteste deseori ca merge la munca doar cu gandul ca munca pe care o presteaza il ajuta sa-si plateasca rata la masina si la casa. Si sa-i ramana bani si pentru o bere cu prietenii lui mexicani din Chicago.

Am fost tentat si eu sa-mi iau lumea in cap si sa plec in alte tari. Si daca tot il aveam pe tipul asta in "State", era clar unde puteam sa decolez. Si il intrebam deseori care e cea mai bine platita munca, pentru ca eu vroiam sa fac bani repede ca sa pot veni inapoi in Romania cat mai repede. El imi spunea mereu ca cel mai bine platit job este spalatul de cadavre. Pe bune! Asta cica se platea cel mai bine, pentru ca americanii nu se prea visau ei facand bani sau cariera din asta. Si munca asta se plateste la bucata, cateva zeci de dolari pe cadavru. Deci, daca prinzi un spital/o morga din Bronx, faci bani cu lopata in 8 ore. Asa vorbeam cu prietenul meu, mai in gluma, mai in serios.

Din fericire (pentru unii) spalatul de cadavre se plateste bine, probabil foarte bine, si in Romania. Cum altfel sa consideri ceea ce face astazi jurnalul national in pagina 3? Dupa cum se poate observa si in poza de mai sus. Ziar vertical - MY ASS!

Si da, spalatul de cadavre se plateste foarte bine in Romania: in 2 aprilie se lanseaza Antena 2 cu multi resapati din scena shoubizului romanesc si cu multe ore de clatit una bucata cadavru securist ore in sir. Trebuia sa o lanseze pe 1 Aprilie ca era mai potrivita data cu destinatia postului in grila de programe.

Si atunci sa te mire ca Vadim are televiziune si ziar?
Ar trebui sa ne mire ca Vadim are doar o televiziune si un ziar!

Alta roata la caruta...

Spuneam ieri ca "blogul" tricolori.ro nu are sanse de reusita pe online. Poate pe print, desi am si acolo dubii serioase. Eu unul am uitat de cand a jucat echipa nationala la un turneu final de campionat european sau mondial. Am cautat putin si am gasit: Euro 2000 (!). 7 ani de absenta. Si tot atatia de sperante desarte.

Dupa ceea ce i s-a intamplat ieri lui Piturca, slabe sanse sa mai prinda tricolorii viitorul campionat european, Euro 2008. Si atunci trebuie sa speram, cu totii, intr-o campanie mai reusita pentru 2010, asta daca pleaca Piturca sau isi baga mintile in cap si renunta la orgolii.

Si atunci, cine va mai fi interesat de tricolori.ro? Un asemenea proiect ar fi fost justificat daca prestatia echipei nationale ar fi condus in final spre o calificare, de-acum istorica, data fiind distanta de la ultima participare. Iar pentru a fi accesat des, are nevoie de continut variat. Eu unul as fi asteptat sa vad cu ochii mei daca s-ar fi calificat echipa, daca ar fi prezentat interes parcursul pana la meciurile efective din 2008 si dupa aceea as fi lansat un asemenea proiect. Dar, cand lansezi pe banda rulanta proiecte de genul: rapidisti, stelisti, dinamovisti, ce mai conteaza unul in plus, chit ca poate esua?

Pe print e altceva. Aici alte legi functioneaza. Nostalgici sunt destui iar revista apare o data pe luna (parca).

Eu as fi lansat la apa un site care ar fi avut succes: unul dedicat lui CFR Cluj, data fiind ascensiunea rapida a echipei lui Bergodi, a numarului tot mai mare de suporteri clujeni si a faptului ca, probabil, din sezonul viitor vor fi 2 echipe din Cluj in Liga I.
Dar asta e doar o opinie.

duminică, 18 martie 2007

Alta roata la caruta

Cristi Roman ne anunta ca flota gsp a lansat la apa un nou titlu tricolori.ro, dedicat echipei nationale. La cat de bine merge nationala, slabe sanse sa scoata traficul minune si din acest titlu. Sau poate... cine stie?

Oricum, pe online eu cred ca e un proiect cam degeaba. Voi reveni cu argumente dupa ce mananc ceva, ca nu gandesc bine cu motorul gol.

update: care BLOG?

vineri, 16 martie 2007

Danseaza, dansa-o-ai pe ...

WOOOW. Ce suuuper! 21.00, vineri seara, dupa o saptamana de munca obositoare, ce poate fi mai relaxant? "Dansez pentru tine" tocmai s-a relansat cu povesti lacrimogene si tot tacamul.

No thanx, better blogging.

Voicu..cum?

Liderul PC, Dan Voiculescu, i-a trimis ieri o scrisoare vicepresedintelui Comisiei Europene, Franco Frattini, in care propune introducerea declaratiei fiscale si in Romania. - Jurnalul National, 15 martie 2007

S-o luam cu inceputul. Trebuie ca va amuza formularile de genul acesta: "Liderul conservator", "Presedintele PC", "Domnul Profesor Voiculescu", atunci cand vin din gura angajatilor Antena1, 2 , 3, Jena Nationala etc. Pe mine unul ma amuza la culme.

Spre exemplu: Simona Patruleasa - pentru care televizorul meu mai are in grila de programe Antena 1. Au fost cateva portii de stiri din sport (alea de genul - voce din off, grava: "Totul la Stirile Sportive ale Antenei 1, cu Simona Patruleasa") in care "liderul conservator" se dadea pe gheata in timpul nustiucaruiconcurs cu o nustiuceechipadehochei. Pai si cand spune Simona Patruleasa: "liderul conservator" (cine naiba-i crede ca-s descendentii conservatorilor istorici?), cum sa nu te pufneasca rasul? Stiind bine de unde isi trage leafa pentru cinele romantice si shoppingul la mall.

Asadar, liderul conservator se trage la corespondenta cu Frattini. Asa se lauda in Jurnalul National de mai sus. De altfel, cred ca e singurul ziar din print care a tratat subiectul. Pe langa aceasta publicatie, doar online a mai aparut informatia, asa... contextual.

Bun!

Si astazi vine Frattini in
Romania (da, acelasi cu care se coresponda "liderul..." (pauza de rofl) si acelasi care sta cu colacul de salvgardare dupa spinarea lui Tariceanu). Si intreaba mirat omul, ca un neamt in fata mamaligii: "care Voiculescu, domnilor?".

Deci liderul...(iar pauza de rofl) sa faca bine sa ma scuteasca cu vrajeala asta cu scrisoare si ingrijorarea si ca legea Ani si ca declaratia fiscala si ca asa si pe dincolo...

Si sa ma scuteasca si cu tanti aia de a facut pe "translatoarea" la conferinta de presa, sugea rau de tot si la romanian-english si la english-romanian.

The future is now



Intru si eu astazi, ca toti ceilalti 'nspe mii de utilizatori inregistrati pe comunicatedepresa.ro ca deh... e o resursa buna la casa omului (uneori). Si iata ce imi este dat sa vad: doua comunicate noi, unul mai jmeker decat altul, aterizate pe site direct din viitor: 3 aprilie si 23 martie.

Si toate celelalte comunicate sunt din 16 martie, ca doar asta e data de astazi, nu? Sau cat e astazi?

Fuck web 2.0 and 3.0. Einstein died stupid. The future is already here!

Internet reloaded



Stanford University din USA a luat internetul de coarne si a decis sa-l redeseneze de la zero, pentru ca il considera asa cum se exprima mai sus. Ati crezut ca totul se termina cu bloguri, youtube, secondlife sau alte bullshituri? Ei bine, iata ca lucrurile nu stau chiar asa si Stanford vrea sa aduca internetul din nou la zero si sa-l transforme pornind de la premisa ca nu ar sti nimic despre ce inseamna istoria de 30 de ani a internetului. Evident ca "programul va colabora cu si va fi finantat de 7 companii partenere cu interese in retele, echipamente, semiconductoare si aplicatii web". Mai multe detalii aici (PDF).

Adica: in Romania sunt universitati/scoli care nu sunt in stare sa asigure accesul la internet pentru macar 20-30% dintre studentii/elevii proprii, iar astia de la Stanford se gandesc deja sa rescrie tot ce inseamna internetul, asa cum il stim noi.

Suntem al dracului de departe...

Second politics

"Ticalosii" - cu siguranta un film care nu trebuie ratat.

TVR, de ce?

"TVR ar putea introduce o acţiune în contencios administrativ, pentru ca instanţa să verifice legalitatea deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de a interzice posturilor publice de televiziune să difuzeze minispoturi publicitare în timpul meciurilor de fotbal."
De aici.
Eu tot nu inteleg de ce mai plange TVR-ul dupa laptele varsat?

Adica: din moment ce Liga I e la turci, Champions League e luat de ProTV si cupa Romaniei la antenele partidului, dupa ce mai plang atata pentru minispoturile publicitare din timpul meciurilor de fotbal?

Sau se incred asa de tare in justitia romana si spera sa ia Liga I inapoi de la turcaleti?

Ai ikee cat costa?

Dupa interminabila "poveste de succes", a "mobilierului ieftin" si "bine lucrat" de catre manutele unui "suedez priceput care la 10 ani vindea chibrituri" si astazi este "interesat de fabricile lui din Romania", evz are astazi o noua interventie menita sa pupe dosul blond al nebuniei mobilierului nordic. Prin articolul in care anunta ca poporul de-abia asteapta sa mearga in magazin cata frunza si iarba si sa goleasca stocurile de pe rafturi si din autotrenurile care inca nici n-au ajuns in Romania.

In sfarsit se deschide si magazinul asta! Mai urmeaza inca vreo doua-trei (sute) articole (in)decente despre cat de nemaipomenit le-a mers la deschidere si despre cate milioane de gugu au vandut ei mobilier in prima zi, dup'aia in prima luna, in primul semestru etc. Poate uita de ei si evz si ne lasa in pace.

Sau poate nu, ca cica se pregatesc sa intre pe piata cu un al doilea magazin. Dar numai daca primul are succes. Pai la cat de vizibil e asta primul in "stirile la cald", sigur vor avea un succes nebun, sau il vor desena "jurnalistii" ca atare in articole de genul celor de mai sus.
Voi aveti ikee cat costa succesul asta fenomenal?

Update: da, poate ca am o obsesie cu mobila, in general :)

In Romania din 23 martie.
Atat, fara alte cuvinte...

joi, 15 martie 2007

Tu pe u!

Cine oare nu a auzit de Warren Buffet? Şi totuşi nu despre el e vorba, ci despre partenerul său Charles Munger, care declară cu seninătate: “Nu am audiat niciodată vreun curs de economie. Şi cu această stupefiantă lipsă de credit, poate vă întrebaţi de ce am tupeul să vă vorbesc acum. Răspunsul este că deţin centura neagră în tupeu. M-am născut astfel”. Dragă Charles, scuză-mi tupeul (sic!) fiindcă te tutuiesc, dar poţi tu să tot susţii că ai centura neagră la tupeu, dar te-ar prinde ruşinea, dacă ai ştii puţin despre soccer-ul european. La Florenţa, ştii tu, Italia, macaronarii, este un “ţigănuş priceput” care te-ar lăsa fără cureaua ta neagră în materie de tupeu. Ce mai, dragă Charles? Se vede că încă nu ai “audiat” un meci al Fiorentinei!

Google nu mai vrea sa stie

Zoso scrie astazi ca o femeie si-a omorat sotul dupa ce a cautat pe Google dupa"instant poisons" sau "undetectable poisons". Investigatorii au reusit sa lege cautarile femeii de arma crimei si de metodele folosite pentru a-si ameti sotul, prin urmarirea cailor de net pe care femeia le-a urmat - Google si MSN.

Acelasi Google transmite pe blogul oficial (pe platforma Blogger.com evident), ca:

"Today we're pleased to report a change in our privacy policy: Unless we're legally required to retain log data for longer, we will anonymize our server logs after a limited period of time. When we implement this policy change in the coming months, we will continue to keep server log data (so that we can improve Google's services and protect them from security and other abuses)—but will make this data much more anonymous, so that it can no longer be identified with individual users, after 18-24 months."

Deci Google nu mai vrea sa ia parte la toate procesele starnite de neintelegeri conjugale sau obsesii patologice. Good thinking!

Romania continua proiectele in infrastructura

Doamnelor si domnilor...batai de tobe...azi a fost dat startul constructiei autostrazii Bucuresti - Brasov!!!Bucurati-va, preaslaviti, spuneti o rugaciune! Peste 2 ani - varianta oficiala, pe care sincer o pun la indoiala - ne vom putea bucura de minunata constructie. Acum, cat tam-tam se face pentru o amarata de sosea cu 4 benzi....ati vazut vreodata Super-structures pe NGC sau Discovery?Ei bine, proiectele acelea merita atentie, stiri, reportaje, fotografii. In comparatie cu ce se vede acolo, banala noastra autostrada e drum de tara. Un pod in sudul Frantei, un alt pod peste stramtoarea Bering sau sistemele de diguri din Olanda...Radu Berceanu sa moara de ciuda!

romediablogger vs romediapressman

Ati auzit/citit probabil despre asociatia/demersul unor bloggeri de a fi recunoscuti ca jurnalisti. Daca nu, blogul "oficial" e aici.

Citez:"Militam pentru ca bloggerii sa fie recunoscuti drept Jurnalisti - liber profesionisti"

Nu spun ca e rau, dar nici prea "appropiate" ca sa ma exprim ... delicat.
E ca si cum eu si cu toti prietenii mei pasionati de tamplarie (da, mai bat si eu un cui sau mai strang un surub, din cand in cand, ca toata lumea:)) ) ne-am strange si am face fiecare cate un scaun sau o masa - dar nu prea des, asa ...cam odata pe luna. Si dupa aceea ne-am strange cu totii si am zice: gata, hai sa fim noi Asociatia Producatorilor de Mese si Scaune. Adica: daca vrei sa faci scaune, fa-te tamplar, nu astronaut sau filolog, nu?

Mai interesant este cine sustine acest demers. Adica, sa nu ma intelegeti gresit, dar atunci cand imi plac barbatii "militeaza" pentru acest demers ...ma rog, te intrebi, oare cum se "militeaza" ca sa te poti face blogger-oficial-jurnalist-liber-schimbist.

Dar daca jurnalistii vor sa se faca bloggeri si sa aduca pe online stiri blog worthy , ce trebuie sa faca?

miercuri, 14 martie 2007

.ro duduie pe net

Peste 7 milioane de utilizatori a inregistrat trafic.ro in luna octombrie a lui 2006, in crestere cu aproare 50% fata de ianuarie 2006. Mai mult, in perioada 26 februarie - 4 martie peste 3,5 milioane de utilizatori din romania au accesat site-uri monitorizate de trafic.ro.

Crestere evidenta de la o luna la alta, de la un an la altul pentru utilizatorii de net din Romania si, evident, si a numarului site-urilor din Romania (peste 25.000 active inregistrate).

In ceea ce priveste continutul acestor site-uri, suntem tot in top, insa in topul riscului mondial, deoarece conform McAfee, site-urile .ro sunt pe primul loc in ceea ce priveste pericolul de a expune utilizatorii la spam, virusi sau spyware, in categoria tari (Cotidianul).

Asadar: netul romanesc inseamna din ce in ce mai multi utilizatori pentru tot mai multe site-uri cu un continut din ce in ce mai periculos si, probabil, mai prost.

IQADS da verdictul !

Dupa o luna si ceva de voturi, am aflat castigatorii. La spot tv, coronita cu lauri este impartita intre Zaraza celor de la NextCap si Kandia celor de la McCann-Eriskson. De mentionat, in concurs au intrat creatii din 2006.

Dinescu incotro?

Mircea Dinescu nu mai scrie pentru Adevarul. Motivele oficiale sunt legate de refuzul acestuia de a-si mai trimite materialele spre a fi publicate si de intentia acestuia de a cumpara un pachet minoritar de actiuni la holdingul detinut de Dinu Patriciu. Personal, cred ca Fanus Neagu a avut ceva de spus in aceasta problema...Destinatia viitoare?O pauza, sper...

Doua agentii americane, not so "Vista capable"

The brain playground

De aici.

Doua agentii americane guvernamentale: Department of Transportation (DOT-54.000 angajati) si National Institute of Standards and Technology (NIST-2900 angajati) au anuntat ca nu vor face upgrade, cel putin deocamdata, inspre Windows Vista din cauza unor probleme de compatibilitate intre sistemele lor atat la nivel hard cat si aplicatii soft si ceea ce ofera/cere un sistem Vista operational (Office 2007 si IE7).

De asemenea, Federal Aviation Administration, parte a DOT, ia in calcul posibilitatea de a opta pentru alte solutii precum: Linux sau aplicatiile online de la Google. Mai multe aici...

Deci...Se ascute competitia si pe segmentul government. E cam la fel cu intrarea Pepsi in McDonald's.

ClujBlogFest

De la Dan am aflat despre coacerea unei editii locale, de Cluj, a Roblogfest.
Mai multe detalii veti gasi pe blogul lui Andrei si pe cel al Alexandrei. Eu as opta pentru "ClujBlogFest" ca denumire in locul "RoBlogFest - editia de Cluj" (pentru ca sunt prea multe chestii care se cheama exact asa "editia de Cluj" si deja e stresant).

Dar e numai o parere.

Aveam si un Tag Technorati pe undeva...a da, iata-l:

Update: am descoperit si o idee de site, un draft aici.

marți, 13 martie 2007

Ce frumos e fotbalul

Ce frumos e fotbalul atunci când se dezbracă de toate prejudecăţile şi ispitele financiare: meci amical şi caritabil între ManchesterUnited şi o selecţionată europeană, live acum pe eurosport cu 72.000 de oameni pe Old Trafford .

Ce joc frumos e fotbalul, parcă nici nu mai contează că Cristiano Ronaldo are doar patru clase (da fetelor, ăsta n-are şcoală cât am eu vacanţă!) . Parcă nici nu am observat prezenţa Nike pe un set de tricouri şi cea a Adidas pe alt set de tricouri!

Moare Youtube?

Viacom (MTV, Vh1, Paramount, Dreamworks etc.) a dat în judecată Google (Youtube) pentru conţinutul postat pe site, cerând daune de 1 miliard de dolari.

User generated content, my ass!

Schimb de idei

Dacă in toate librăriile din Cluj Napoca şi nu numai (bănuiesc) sunt cam 20-30% cărţi de genul "Cum să ajungi un om bogat/înţelept/împlinit în 3/7/10/13 paşi simpli" şi dacă tot cam 20-30% dintre prietenii mei au cel puţin o carte de gen în bibliotecă, atunci de ce nu sunt măcar 20-30% dintre ei mai bogaţi/înţelepţi/împliniţi decât mine?

Pepsi trage lozul cel mare

"We're pleased to be working with McDonald's, and we hope consumers respond favorably to this test."
sursa aici.
Asta a spus un oficial al Pepsi, după ce McDonald's a introdus în ofertă produse ale acestui producător. Totul a început în urmă cu aproape un an, când gigantul fast-food-ului a introdus produsele Pepsi pe o piaţă restrânsă din Texas. Astăzi, după aproape un an McDonald's se gândeşte serios să extindă parteneriatul cu producătorul competitor direct al Coca Cola pentru că, în majoritatea cazurilor când clienţii au avut de ales între Pepsi şi Coke, ei au optat pentru prima variantă.

Sunt curios: pe când vom vedea unităţi McDonald's cu Christina Aguilera în fereastră şi cu Mutu, "ţigănaşul nostru şmecher", pe uşa de la budă, jonglând cu două sticle de Coca Cola?

Italienii il sustin pe Mutu

Mediafax scrie despre o initiativa a fanilor Fiorentinei de a-l sustine pe Adrian Mutu, dupa ce atacantul a fost numit "tiganus priceput" de catre presedintele clubului Palermo. Oficialul il acuza pe jucatorul roman de lipsa de fair-play, dupa ce a marcat un gol, desi intr-o alta parte a terenului se afla cazut un jucator advers, care cerea oprirea jocului. Fanii Fiorentinei au demarat campania "Sunt si eu tigan" menita sa atraga atentia asupra declaratiilor rasiste ale oficialului clubului din Palermo. Se poate sustine acest demers, pe site-ul suporterilor clubului, www.fiorentina.it.

luni, 12 martie 2007

La poarta motociclistului

Astăzi a fost Băsescu la şedinţa de Guvern, fără a fi invitat de Tăriceanu. Vă daţi seama de hilarul situaţiei? Băsescu, la intrarea în Palatul Victoria, bătând din răsputeri la poartă şi Tăriceanu stând după uşă şi prefăcându-se că nu pricepe bătăile în uşă ale marinerului şef! LOL

Cum vad eu spotul Cosmote?

Mare deranj in "blogosfera" (niciodata nu mi-a placut termenul asta, pentru ca nu-l identific sumei de bloguri din Romania): noul clip Cosmote, ala cu multe mms-uri de trimis. Zoso, pe care il citesc cu placere zilnic, striga tare: Daca as fi nesimtit, as fi Cosmote! Si pe buna dreptate. Eu as spune: daca as fi nesimtit, as fi agentia de publicitate a Cosmote. Ca ei au picat la mijloc, "saracii", desi fac pariu ca le-a placut la nebunie ideea cu pozele gen rdf.ro...

Cel mai bine ar fi ca o polemica de genul celei initiate de Zoso sa starneasca o identitate proprie fiecarui destept care pune o poza pe net. Si sa treaca acolo, undeva, un copyright sau o adresa de www. Daca va uitati pe site-urile de profil de afara, veti vedea ca nu exista poza anonima, toate sunt mai discret sau mai strident, branduite. Asta e ceea ce lipseste romanilor: Simtul identitatii propriilor idei sau creatii. Ma rog, cel putin in randul celor multi, ca cei care lucreaza in domeniu, cu siguranta nu uita sa puna un copyright pe orice.

la urma urmei, poza sau textul respectiv sunt munca sau distractia unui individ. Platita, ar insemna cedare de proprietate intelectuala. Neplatita si luata "de pe mail" sau de pe "mess" inseamna mai putina bataie de cap pentru copywriterul sau creativul agentiei care a facut spotul si integrarea unei asemenea intamplari sau poze "hazlii", dar anonime, intr-un intreg de comunicare in print, TV sau alte alea. Oameni buni, sa nu ne ascundem dupa deget! Pentru spotul asta, pentru campania asta s-au dat bani seriosi! Si pentru ce? Pentru un colaj de imagini care la un moment dat, prin generozitatea unui individ se plimbau prin internet sub forma de imagini virale inofensive.

De luat la seama si tinut minte pe viitor: o poza scoasa la momentul oportun pe net si neidentificata prin elemente vizuale poate deveni oricand material de munca pentru oricine, GRATIS.